Autostrada A7 este tot mai aproape de județul Suceava. Primele licitații vor începe în lunile aprilie și maiActualitate

Autostrada A7 este tot mai aproape de județul Suceava. Primele licitații vor începe în lunile aprilie și mai

       Accesări: 1047

Vești bune pentru suceveni. Autoritățile centrale anunță noi etape pentru materializarea ultimelor două sectoare de drum ale Autostrăzii A7, cel mai important obiectiv de infrastructură din regiunea Moldovei. Procedurile pentru lansarea licitației contractelor pentru lucrările la A7 Pașcani – Suceava – Siret vor începe în lunile următoare.

Ministrul Sorin Grindeanu estimează că procedurile vor fi inițiate în luna aprilie pentru tronsonul Pașcani – Suceava (61,86 km), iar în luna mai pentru tronsonul Suceava – Siret (56,17 km).

Proiectul include, printre altele, două noduri rutiere în zona Fălticeni, lângă orașele Dolhasca și Liteni.

Autostrada A7 Pașcani-Suceava-Siret are circa 120 de km lungime.

De altfel, astăzi, 22 martie, în transparență decizională este publicat Proiectul Hotărârii de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți tronsonului de autostradă Pașcani – Suceava.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

După aprobarea acestei hotărâri de guvern, urmează licitațiile pentru proiectarea și execuția tronsonului de 62 km, împărțit în două loturi, Lotul 1 – 33 km și Lotul 2 – 29 km.

Vor fi construite 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 centre de întreținere și coordonare, 5 noduri rutiere, din care 4 pe teritoriul județului Suceava.

Tronsonul Pașcani-Suceava necesită investiții de peste 7 miliarde de lei, fonduri ce vor fi asigurate prin PNRR.

Potrivit declarațiile susținute astăzi de ministrul Transporturilor, la sfârșitul acestui an vor fi dați în folosință 150 de kilometri ai Autostrăzii A7. În altă ordine de idei, vom putea circula pe A7 de la Focșani la Buzău și de la Buzău la Ploiești.

Autostrada A7 este împărțită de la Ploiești la Pașcani pe 13 loturi, toate aflate la momentul actual în diferite stadii de execuție.

În urmă cu o lună, autoritățile au publicat primele imagini cu tronsonul Autostrăzii A7, dintre Pașcani și Suceava.

ȘTIRI