Primele imagini cu tronsonul Autostrăzii Pașcani – Suceava. Două noduri rutiere vor fi construite în zona FălticeniActualitate

Primele imagini cu tronsonul Autostrăzii Pașcani – Suceava. Două noduri rutiere vor fi construite în zona Fălticeni

       Accesări: 10229

Încă un pas important pentru începerea unui proiect major pe infrastructură rutieră. Autostrada Pașcani – Suceava intră într-o nouă etapă, după ce Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat Studiul de Fezabilitate. Anunțul a fost făcut astăzi, 22 februarie, de ministrul Sorin Grindeanu.

El a precizat că același document a primit, săptămâna trecută, avizul din partea CNAIR.

Autostrada A7, care va lega Moldova de București, este deja în lucru, iar penultimul tronson va traversa trei județe pentru realizarea legăturii dintre Pașcani și Suceava.

Ministrul Grindeanu mai spune că următorul pas constă în avizarea acestui Studiu de Fezabilitate în cadrul Consiliului Interministerial și aprobarea indicatorilor tehnico-economici printr-o Hotărâre de Guvern.

Tronsonul de autostradă Pașcani – Suceava va avea 62 de kilometri și costuri estimate la 7,79 miliarde de lei (fără TVA). Odată cu anunțul avizării Studiului de Fezabilitate, ministrul Grindeanu a publicat și primele imagini cu viitorul sector de autostradă.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Autostrada va fi construită cu fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021-2027.

Tronsonul de autostradă va fi împărțit în două loturi.

Acestea vor fi licitate independent, după finalizarea tuturor procedurilor.

Lotul 1 va avea 33 km și prevede construcția unui nodul rutier la Roșcani, cu descărcare în DJ 208 C (spre Fălticeni), iar Lotul 2 va avea 29 km și va include construcția nodului rutier care va asigura conexiunea cu Aeroportul Suceava și drumul de legătură DN 29.

Cel mai mare sector de autostradă va fi construit pe teritoriul județului Suceava (43,17 km), apoi Iași (12,3 km) și Botoșani (6,5 km).

Două dintre cele cinci noduri rutiere prevăzute în proiectul tehnic vor fi construite în zona Fălticeni, unul la Dolhasca (DJ 208 I) și un altul la Roșcani – Liteni (DJ 208 C). Tot în județul Suceava vor fi amenajate alte două noduri rutiere la Dumbrăveni (DJ 208 B) și la Aeroportul Suceava (cu drum acces în DN29 și drum acces la Aeroport).

Proiectul autostrăzii Pașcani-Suceava mai prevede construirea unor facilități precum 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări și două Centre de Întreținere și Coordonare.

Traseul va începe din nord-vestul municipiului Pașcani și se va desfășura lângă orașele Dolhasca și Liteni, până în estul Municipiului Suceava, în proximitatea Aeroportului Internațional Suceava, unde se autostrada se va conecta cu viitorul tronson de drum de mare viteză (Suceava-Siret) care va face legătura cu PTF Siret.

ȘTIRI