Autoritățile au publicat noile modele de declarație pe propria răspundere și adeverința de la angajator. Documentele sunt valabile din 26 martieActualitate

Autoritățile au publicat noile modele de declarație pe propria răspundere și adeverința de la angajator. Documentele sunt valabile din 26 martie

       Accesări: 6382

Alte măsuri adoptate de guvern, alte acte. Documentele care asigură mobilitatea personală pe timp de pandemie au fost, din nou, schimbate. Autoritățile au publicat noile modele de declarație pe propria răspundere și adeverință de la angajator.

Acestea sunt valabile începând de vineri, 26 martie.

Este pentru a treia oară când autoritățile actualizează conținutul acestor documente.

Noile documente nu prezintă mari diferențe față de cele care au fost valabile până ieri.

Declarația pe proprie răspundere poate fi scrisă și de mână, cu condiția completării tuturor câmpurilor.

La fel ca și până acum, documentul poate fi stocat și prezentat pentru control pe dispozitive electronice mobile. Condiția este ca documentul conțină semnătura olografă a persoanei care folosește declarația și data la care este valabilă aceasta.

Adeverința de la angajator poate fi stocată și prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactată adeverința.

Tot de astăzi, 26 martie, va intra în vigoare Hotărârea de Guvern care prevede noi măsuri restrictive la nivel național.

Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 3,5 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 3,5 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie.

Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere.

modelele declarației pe propria răspundere și ale adeverinței de angajator pentru deplasarea în afara locuinței în intervalul supus interdicției de circulație

Descarcă

Modelul declarației pe propria răspundere pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență (nivelul de răspândire a virusului)

Modelul adeverinței de la angajator pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență (nivelul de răspândire a virusului)

Modelul declarației pe propria răspundere pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 ‰ (necesar pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică), respectiv 7,5 ‰ (necesar în toate zilele săptămânii)

Modelul adeverinței de la angajator pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 ‰ (necesar a fi folosite pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică), respectiv 7,5 ‰ (necesar în toate zilele săptămânii)

ȘTIRI