Accesări: 1454

Situația epidemiologică schimbă cursul prezenței din școli. Câteva unități de învățământ din zona Fălticeni își modifică scenariul de funcționare, după ce ratele din infectare s-au modificat în ultimele zile. Decizia aparține CJSU și este în conformitate cu propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din județ, acestea fiind avizate de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Școlile din comuna Preutești și orașul Liteni, cu personalitate juridică și structurile arondate acestora, își modifică scenariul începând din 29 martie.

Unitățile de învățământ din comuna Preutești, unitatea din Preutești și structurile arondate din Arghira, Basarabi și Leucușești vor funcționa de luni, 29 martie, după scenariul 2.

Acesta prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu, a V-a, a VI-a și a VII-a.

Scenariul 2 este pentru localitățile cu o incidență între 1 și 3 la 1.000 locuitori. În comuna Preutești, în ultimele trei zile rata de infecție a fost de 1,27.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

De celalată parte, începând de săptămâna viitoare unitățile de învățământ din orașul Liteni, vor funcționa după scenariul 1. Este vorba de Liceul Tehnologic “Iorgu Vîrnav Liteanu” și Școala Gimnazială Rotunda.

Scenariul 2 la școlile din Fălticeni și Rădășeni

Și unitățile de învățământ din Fălticeni funcționează după scenariul 2 încă din 8 februarie 2021, de la reluarea cursurilor în clase.

În același scenariu se află și unitățile de învățământ din comuna Rădășeni, Școala Gimnazială „Ion Lovinescu” (Rădășeni) și Școala Gimnazială „Mihai Niculăiasa” (Lămășeni).

Restul școlilor din zona Fălticeni funcționează, în prezent, după scenariul 1.

Scenariul de schimbă în funcție de situația epidemiologică de la nivelul localității. Termenul de „scenariu” a fost introdus în toamna anului trecut.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ au ales unul dintre cele trei scenarii era rata incidenței cumulate (numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori).

ȘTIRI