Au fost epuizate filtrele necesare utilizării izoletei din dotarea ISU SuceavaActualitate

Au fost epuizate filtrele necesare utilizării izoletei din dotarea ISU Suceava

       Accesări: 1550

Izoleta aflată în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, pentru transportul persoanelor suspecte de infecţia cu noul coronavirus COVID 19, este momentan inutilizabilă.

Ultimul set de filtre folosite pe această izoletă au fost consumate noaptea trecută.

Confirmarea a venit din partea purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Acesta a precizat că s-au făcut demersuri la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru suplimentarea necesarului de filtre.

Până la refacerea stocului de filtre, atunci când situaţia o impune, se echipează corespunzător atât personalul medical şi paramedical, cât şi pacientul, în condiţii de siguranţă, şi se transportă cu Autospeciala pentru transport personal şi victime (ATPVM). Ulterior, sunt urmate aceleaşi proceduri de decontaminare şi dezinfectare a personalului şi a autospecialei.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Sunt luate măsuri inclusiv de evitare a contactului pacientului cu alte persoane, până la locaţia în care va fi carantinat. În acest caz, protecţia este asigurată la fel ca şi în izoletă.  

ATPVM are o dotare similară cu ambulanţele normale. Avantajul este reprezentat de faptul că cele două compartimente pacient / personal  sunt separate. Astfel, se asigură izolarea, şi inclusiv se pot efectua decontaminarea şi dezinfecţia mai uşor.

ȘTIRI