Asociația Red Ribbon Fălticeni și DSP Suceava vor organiza un eveniment în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale de Luptă Împotriva HIV/SIDASănătate

Asociația Red Ribbon Fălticeni și DSP Suceava vor organiza un eveniment în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale de Luptă Împotriva HIV/SIDA

       Accesări: 490

Ca în fiecare an, Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA va fi marcată în județul Suceava.

Celebrarea acestei zile, încă din decembrie 1988, se dorește a fi o oportunitate a oamenilor de pretutindeni de a se uni în lupta împotriva HIV, de a oferi suport celor diagnosticați cu această infecție și de a-i comemora pe cei care au decedat din cauza bolilor asociate cu SIDA.

Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava și Asociația Red Ribbon Fălticeni vor organiza o dezbatere cu tema “HIV/SIDA o problemă a comunității”.

Întâlnirea va avea loc  miercuri, 4 decembrie 2019, la ora 10, în sala de conferințe a D.S.P.J. Suceava, cu invitați de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava: doctor Loredana Corodescu, medic primar boli infecțioase, coordonatorul judeţean al programului naţional de control şi supraveghere al infecţiei HIV, și  doctor Laura Coca, medic primar obstetrică-ginecologie, șeful secţiei de Obstetrică și ginecologie.

Aceasta este doar una dintre activitățile coordonate de DSP Suceava, pe lângă alte acțiuni de informare: în mediul online, prin cabinetele medicilor de familie, în spații publice protejate cu mare frecventare, în școli, și prin intermediul asistenților medicali comunitari și a mediatorilor sanitari.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, în România, în iulie 2018, existau 15.661 persoane infectate cu HIV, în timp ce la nivel mondial numărul persoanelor infectate se apropia de 38 de milioane.

DSP Suceava a precizat că, la nivelul județul nostru, se află în evidență 262 de cazuri HIV, din care în tratament antiretroviral sunt 234.

În 2019 au fost diagnosticate 15 cazuri noi și s-au înregistrat 4 decese.

ȘTIRI