Aparate și echipamente de protecție donate de Papa Francisc pentru Spitalul Județean SuceavaActualitate

Aparate și echipamente de protecție donate de Papa Francisc pentru Spitalul Județean Suceava

       Accesări: 693

Fapte mai presus de cuvinte. Papa Francisc a donat aparate medicale respiratorii și alte materiale sanitare mai multor spitale, printre care și Spitalului Județean din Suceava. Donația a fost făcută pe joi, 23 aprilie, iar produsele au ajuns sâmbătă, cu o aeronavă, la București.

În același avion militar au călătorit și cei 11medici români și șase asistenți întorși de la spitalul din Lecco, unde i-au ajutat pe medicii italieni în lupta împotriva coronavirusului.

În ciuda dificultăților de aprovizionare de pe piața medicală internațională, un prelat Vatican a reușit să colecteze pentru bolnavii din Suceava cinci ventilatoare pulmonare, două fiind de ultimă generație, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5.000 de măști sanitare.

materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei.

„Cantitatea acestora este, fără îndoială, insuficientă în fața necesităților dar, în condițiile actuale, orice mic ajutor poate să facă diferența dintre viață și moarte.”, a explicat cardinalul Krajewski pentru Vatican News.

„Aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte în această situație dificilă pentru lumea întreagă.

Sfântul Părinte transmite acest mesaj cald, puternic chiar în ziua onomasticii sale”.

Suveranul Pontif a dorit ca cele cinci ventilatoare pulmonare să fie destinate bolnavilor de Covid-19 aflați în terapie intensivă la Spitalul din Suceava.

Prin episcopul diecezei de Iași, papa Francisc transmite totodată direcțiunii spitalului, personalului medical și, în special, celor bolnavi că este aproape de ei cu rugăciunea sa și le împarte cu afecțiune Binecuvântarea apostolică.

Atât Patriarhul României, cât și premierul Ludovic Orban i-au mulțumit Suveranului Pontif pentru donația făcută spitalului din Suceava, cea mai afectată unitate medicală din țară în lupta cu noul coronavirus.

ȘTIRI