Angajații Spitalului din Fălticeni donează sânge. Două campanii inițiate de Centrul Județean de Transfuzie SuceavaSănătate

Angajații Spitalului din Fălticeni donează sânge. Două campanii inițiate de Centrul Județean de Transfuzie Suceava

       Accesări: 740

Pun suflet și salvează vieți cu un simplu gest. Angajații Spitalului Municipal Fălticeni se alătură oamenilor de bine care au ales să doneze sânge pentru semenii lor. Aproximativ 40 de persoane s-au raliat campaniei inițiate de Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava.

Printre donatori s-au regăsit medici, asistente medical, dar și personal auxiliar, practic toate categoriile de personal din spital.

Angajații spitalului fălticenean s-au arătat foarte receptivi la această acțiune umanitară care va continua și săptămâna aceasta

A doua campanie de donare de sânge va avea loc miercuri, 25 mai.

Printre cei care s-au programat deja se numără și medicul Vlad Morariu, managerul unității medicale.

Mahanu Design

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava are mare nevoie de sânge pentru transfuzii, acesta este și motivul pentru care au fost lansate cele două campanii în rândul angajaților spitalului din Fălticeni.

Doctorul Maria Pilat, directorul instituției, susține că cele mai mari lipsuri sunt la grupele AB4 și 0, atât pozitiv, cât și negativ, stocul fiind „la cota de avarie”.

Situația nu este prea grozavă nici la grupele A2 și B3, unde stocul este la limită.

ȘTIRI