Alexandru Salup preia funcția de prefect al SuceveiActualitate

Alexandru Salup preia funcția de prefect al Sucevei

       Accesări: 869

Schimbări în conducerile mai multor prefecturi din țară. După scandalul și neînțelegerile iscate în ultimele zile dintre PNL și USR, premierul Florin Cîțu a declarat că, în ședința de joi, Guvernul a fost adoptat o hotărâre prin care au fost demiși toți cei 14 prefecți și 28 de subprefecți susținuți de USR. Anterior acestei decizii, miercuri, primul ministru a demis 25 de secretari de stat ai aceleiași formațiuni politice.

Demiterile au fost publicate și în Monitorul Oficial.

Odată cu aceasta și Iulian Cimpoeșu, prefectul Sucevei, a fost demis. El a deținut această funcție timp de șase luni.

Ministrul Afacerilor interne, Lucian Bode, a semnat, joi seara, ordinul prin care a fost desemnat înlocuitorul lui Iulian Cimpoeşu.

Până la numirea noului prefect al judeţului atribuţiile vor fi exercitate de subprefectul Alexandru Salup. Ordinul ministrului de interne a fost transmis joi, 9 septembrie, Prefecturii Suceava.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„În cele 6 luni petrecute la cârma Instituției Prefectului din județul Suceava am pus suflet cât pentru un mandat întreg. Mi-am făcut treaba cu onestitate și profesionalism, fiind completat foarte bine de cei doi subprefecți PNL, Daniel Prorociuc și Alexandru Salup, cărora le mulțumesc și pe această cale pentru colaborare. Știu că nu am reușit să rezolv toate problemele apărute, cu atât mai mult cu cât multe dintre ele nu sunt de apanajul prefectului. Dar mi-am dat silința să ajut în limitele legii.”, a transmis fostul prefect Iulian Cimpoeșu pe contul social medial al Prefecturii Suceava. „Nu știu dacă am avut un mandat mai greu decât al altor prefecți, nu am un etalon de comparație, dar din spusele colegilor din Prefectură, se pare că așa a fost: pandemie, incendiu la Palatul Administrativ, serviciul de permise și înmatriculări preluat în moarte clinică, inundații, urși, etc. Aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor care deservesc Instituția Prefectului pentru profesionalism, pentru colaborarea excelentă pe care am avut-o. Jos pălăria! În egală măsură, vreau să le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine până la capăt. Apreciez nespus! A fost o adevărată onoare să fiu prefectul județului Suceava!”

Ex-prefectul Iulian Cimpoeșu

ȘTIRI