Alexandru Arșinel s-a stins din viață. El avea 83 de ani. Actorul de comedie este originar din orașul DolhascaActualitate

Alexandru Arșinel s-a stins din viață. El avea 83 de ani. Actorul de comedie este originar din orașul Dolhasca

       Accesări: 1946

Doliu în lumea actoriei. Alexandrul Arșinel s-a stins din viață, joi, la vârsta de 83 de ani. El avea probleme cardiace. În ultimii ani el s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate.

Alexandru Arșinel este originar din Dolhasca.

El a fost internat pe data de 15 septembrie la Spitalul Universitar de Urgență București, pentru tratarea unor leziuni de decubit.

Medicii declarau la acea dată că, având în vedere istoricul pacientului şi „pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă”, au decis transferarea sa în secţia de ATI.

Actorul mai fusese internat şi în luna august, la Institutul Clinic Fundeni.

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939.

Actor de comedie și absolvent al IATC, în anul 1962, el a contribuit la teatrul de revistă, televiziune și film. De ani buni era director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București.

Cariera de actor de teatru și film este marcată de sute de emisiuni de divertisment la radio și posturile de televiziune, dar și apariții pe scenele din țară și străinătate, și în numeroase producții cinematografice și seriale TV.

De-a lungul timpul a fost recompensat cu premii medalii și ordine pentru întreaga activitate artistică.

Printre cele mai importante sunt Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revistă (2000); Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor – „Arta Spectacolului, în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului” (2004), Premiul pentru spectacolele de musical acordat la Gala Premiilor revistei ‘Actualitatea Muzicală’ a UCMR (2008).

El a mai primit Premiul de Excelență la Gala Premiilor „Confidențial” pentru Management și pentru întreaga carieră artistică (2009, 2010), Premii de Excelență și Premii Speciale la mai multe ediții ale Galelor Superlativelor VIP, Premiul de Excelență și Premiul de Popularitate la Categoria „Actori” la Gala Celebrităților Anului 2010, Premiul Special și Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră (2012),

De menționat și faptul că el mai deține un premiu special „Ambasadorul Teatrului Românesc” la Gala Premiilor VIP pentru management de succes și pentru activitatea desfășurată la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” (2013).

Alexandrul Arșinel este „Cetățean de Onoare” al orașului Dolhasca, iar Casa de Cultură și o stradă din localitatea natală îi poartă numele.

ȘTIRI