Acțiuni pentru gestionarea pandemiei. Polițiștii suceveni au dat amenzi și au suspendat activitățile unor firmeActualitate

Acțiuni pentru gestionarea pandemiei. Polițiștii suceveni au dat amenzi și au suspendat activitățile unor firme

       Accesări: 2886

Oamenii legii au reînceput controalele. Contextul pandemic european, dar și național, a impus necesitatea adoptării unor măsuri sanitare și de prevenire sporite pentru gestionarea situației pandemice. Pe fondul creșterii ratei de infectare din ultimele zile, polițiștii și jandarmii suceveni au intensificat acțiunile de verificare și control, în special în zonele aglomerate și la nivelul magazinelor, centrelor comerciale și unităților economice cu profil alimentație publică și servicii hoteliere.

Zilnic, în această perioadă, pe raza județului acționează, în medie, 200 de polițiști și jandarmi, scopul principal al acțiunilor fiind responsabilizarea cetățenilor și operatorilor economici și monitorizarea respectării măsurilor legale în conformitate cu modificările și restricțiile impuse în prezent,

În cadrul controalelor s-au făcut verificări și ale certificatelor verzi COVID.

Polițiștii și jandarmii au informat cu această ocazie pe cetățeni, dar și pe administratorii de unități comerciale, cu privire la modificările legislative cât și conținutul noilor restricții impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Doar în ultima săptămână au efectuat peste 14.000 de verificări ale persoanelor aflate în carantină, izolare sau în cadrul unor acțiuni punctuale. Oamenii legii au identificat 82 de persoane care nu au respectat măsurile stabilite prin lege, cele mai multe încălcând măsurile de protecție individuală dar și 7 persoane care nu au respectat măsura carantinei.

Mahanu Design

Au fost controlate peste 300 unități economice, pentru verificarea respectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, în 7 situații fiind identificate cazuri de nerespectare a legislației.

În cadrul acțiunilor au fost verificate peste 200 de mijloace de transport, 300 restaurante sau unități de alimentație publică și 40 de unități turistice și de cazare.

Controalele s-au lăsat și cu amenzi. Au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 lei. privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus,

În același timp au fost dispuse și măsuri complementare de suspendare a activității, acolo unde s-a constatat că agenții economici au încălcat legea.

ȘTIRI