Accesări: 2526

Educația rămâne cheia viitorului. Plecând de la această idee, un profesor din Franța vrea să popularizeze tot mai mult conceptul de dezvoltare durabilă și în țara noastră, concept care se axează pe asigurarea unui echilibru între domeniile social, economic și ecologie. Dominique Lefèvre este autorul mai multor proiecte în care au fost adunate informații prețioase, legate de schimbările climatice și efectele acestora.

Unele dintre acestea le-a desfășurat în județul Neamț, iar acum va poposi și la Fălticeni.

Săptămâna viitoare, Dominique Lefèvre va susține prima conferință internațională la Colegiul „Vasile Lovinescu”, ce se prefigurează a fi puntea dintre știință și educație.

Tema expunerii are la bază informațiile acumulate în ultimii ani, ce vor fi prezentate într-un amplu discurs intitulat „De la dezvoltare durabilă la obiective de dezvoltare durabilă”.

Întâlnirea va avea loc marți, 18 ianuarie, elevii și profesorii colegiului fiind printre invitații evenimentului amintit.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Organizatoarea conferinței este profesoara de limbă franceză Mihaela Pînzariu, care s-a declarat onorată de prezența pedagogului francez. Ea a subliniat sprijinul conducerii colegiului, cât și deschiderea directorului Cristi Acatrinei pentru astfel de întâlniri care conferă plus valoare.

Dominique Lefèvre nu este doar un promotor al acestui nou concept de dezvoltare durabilă, ci și un formator, expert în educație la Agenția Spațială Europeană și fost colaborator al NASA.

În urmă cu aproape 20 de ani a venit în România, iar locurile și oamenii de aici l-au fascinat. În țara noastră a organizat, printre altele, și o școală de vară despre râuri și păduri.

Profesorul francez are și un ONG, Asociația Terralbastra, cu numeroase implicații la capitolul ecologie, schimbări climatice și protecția mediului.

ȘTIRI