Accident rutier la ieșirea din Fălticeni. Un șofer s-a oprit cu mașina pe spațiul verde din apropierea magazinului LidlLocal

Accident rutier la ieșirea din Fălticeni. Un șofer s-a oprit cu mașina pe spațiul verde din apropierea magazinului Lidl

       Accesări: 4394

Incidentele din traficul auto se întâmplă cu o frecvență tot mai ridicată. Polițiștii fălticeneni întocmesc aproape zilnic dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier. În această săptămână au fost zile când oamenii legii au fost solicitați chiar și la patru accidente petrecute în mai puțin de 12 ore.

S-a întâmplat marți, 2 aprilie, ziua în care șoferi, bicicliști și pietoni au fost implicați în astfel evenimente nedorite.

Unul dintre aceste accidente rutiere s-a petrecut la ieșirea din municipiul Fălticeni spre Roman.

În jurul orei 15, un autoturism Volkswagen Golf, înmatriculat în județul Botoșani, s-a oprit lângă gardul magazinului Lidl.

Șoferul, un bărbat de 70 de ani, din Fălticeni, n-a adaptat viteza la ieșirea din sensul giratoriu, ieșind de pe partea carosabilă, trecând peste trotuar și peste un șanț din beton, autovehiculul ajungând pe spațiul verde.

Codrin Benta

Autoturismul se deplasa pe strada Plugari (Autogara Romfour) spre Bulevardul 2 Grăniceri (zona Lidl), iar când a părăsit carosabilul a pus la pământ un indicator de circulație.

La fața locului au intervenit două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni, paramedicii SMURD și pompierii cu autospeciala pentru descarcerare.

Pe fondul producerii accidentului rutier, pasagerul din dreapta, o femeie din comuna Dolhești, în vârstă de 69 de ani, s-a rănit.

Conform procedurilor în vigoare, conducătorul auto a fost supus testului cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii Compartimentului Rutier Fălticeni au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

ȘTIRI