Moaștele Sfântului Serafim de Sarov vor fi aduse la Mănăstirea Bogdănești. Slujbă arhierească oficiată de P.S. IeronimReligie

Moaștele Sfântului Serafim de Sarov vor fi aduse la Mănăstirea Bogdănești. Slujbă arhierească oficiată de P.S. Ieronim

       Accesări: 1869

Zile de binecuvântare și rugăciune în Postul Mare. Moaștele Sfântului Serafim de Sarov vor fi depuse spre închinare la Mănăstirea Bogdănești. Părticelele, depuse într-o raclă, sunt aduse de la Mănăstirea Sihăstriei Putnei și vor poposi timp de trei zile.

Întâmpinarea sfintelor moaște va avea loc vineri, 5 aprilie, la ora 17.

Cu această ocazie, obștea chinoviei îl va avea ca oaspete pe Prea Sfințitul Ieronim, episcopul Daciei Felix, episcopul comunității românești din Serbia.

Un program bogat de activități religioase sunt pregătite pentru zilele de sâmbătă și duminică, 6 și 7 aprilie, ce vor dubla atmosfera de bucurie sufletească prilejuită prezența sfintelor moaște.

Sâmbătă, de la ora 17, Prea Sfințitul Ieronim va fi oficia taina Sfântului Maslu alături de un sobor de preoți și diaconi.

Codrin Benta

La aceste eveniment de suflet vor participa reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei și numeroși preoți din zona Fălticeni. Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu va fi, de asemenea, prezent la momentul primirii moaștelor.

Duminică, de la ora 9:30, ierarhul va săvârși Sfânta Liturghie, iar răspunsurile la strană vor fi oferite de corul Macarie Ieromonahul.

În aceeași zi, de la ora 18:30, are loc un concert de muzică religioasă.

Corul Învierea al Catedralei din Fălticeni și Corul Dimitrie Suceveanu, al Arhiepiscopiei Sucevei, vor susține vor aduce în fața celor prezenți cele mai înălțătoare cântări creștine, ca un dar oferit înaintea sărbătoririi Învierii Mântuitorului.

Protosinghelul Pamvo Dima, starețul mănăstirii, invită cât mai multă lume să ia binecuvântarea Sfântului Serafim de Sarov și să participe la slujbele oficiate în cele trei zile ale evenimentului.

Moaștele vor rămâne la Mănăstirea Bogdănești până luni.

ȘTIRI