PNL Fălticeni reacționează după ce Mariana Amarie s-a înscris în PSD. Liberalii dezaprobă promovarea traseiștilorLocal

PNL Fălticeni reacționează după ce Mariana Amarie s-a înscris în PSD. Liberalii dezaprobă promovarea traseiștilor

       Accesări: 1220

Perioada preelectorală este una extrem de agitată. Este timpul în care se construiesc viitoarele echipe de consilieri locali, iar formațiunile politice caută să atragă forțe și oameni noi. Și la nivelul organizațiilor municipale fălticenene se produc schimbări, iar unele generează ecouri pozitive în comunitate, dar și critici aspre.

Săptămâna trecută era anunțață, oficial, înscrierea unui consilier liberal în cadrul formațiunii social-democrate.

Mariana Amarie părăsea PNL pentru PSD, intrarea în partid fiind susținută de primarul Coman, dar și de senatorul Mîndruță.

Directoarea Creșei „Sfânta Ana” va primi un loc eligibil pe lista consilieri locali PSD, mandatul 2024-2028.

Membrii PSD Fălticeni au votat în unanimitate accederea profesoarei Amarie în rândurile organizației municipale, ea având un sprijin important și din partea femeilor social-democrate.

Așa cum era de așteptat, reacția organizației municipale PNL Fălticeni n-a întârziat să apară.

Liberalii au emis un comunicat de presă în care clarifică câteva aspecte legate de contextul înscrierii consilierului local Mariana Amarie în organizația municipală PSD.

Ei nu au ezitat să le bată obrazul pesediștilor din Fălticeni, arătând că „preferă să primească și să promoveze mulți traseiști politici indiferent de originea acestora”.

Liberalii au lăsat să se înțeleagă faptul că sunt foarte deranjați de aceste acțiuni neprincipiale între două formațiuni politice aflate în actuala coaliție.

PNL Fălticeni critică în termeni duri trecerea profesoarei în organizația social-democraților spunând că „a fost plătită înainte, cu o funcție de director al Creșei „Sfânta Ana”.

Liberalii denotă lipsă de colegialitate de la nivelul alianței, arătând că situații similare au fost constatate și la alte niveluri politice din alte localități.

În comunicatul de presă remis cotidianului Cronica de Fălticeni, organizația municipală PNL Fălticeni afirmă excluderea Marianei Amarie de pe lista de candidați liberali are legătură cu activitatea total neconvingătoare şi non-combatul manifestat în Consiliul Local în ultimii patru ani.

Tot aici menționează și faptul că profesoara a constatat că nu va mai obţine un loc pe lista candidaţilor la funcţia de consilieri locali PNL Fălticeni la următoarele alegeri.

Pe același ton critic, liberalii întreabă și răspund într-o notă de sarcasm care vizează direct traseismul: „dacă te culci azi liberal și te trezești mâine social democrat, poimâine ne întrebăm în ce te vei transforma? În fapt nu te transformi deloc, ești doar aceeași persoană cu scopuri mai puțin comunitare și mai mult personale”.

În același comunicat de presă, PNL Fălticeni și-a exprimat, spre final, intențiile pe care le are la adresa comunității locale, arătând că lucrează la noi programe care să aducă un factor de bine în viețile fălticenenilor.

„Organizaţia locală a Partidului Național Liberal a luat act de înscrierea în PSD Fălticeni a Marianei Amarie. Precizăm că acest fapt vine ca o confirmare a unei atitudini pro-pesediste, manifestate cu mult timp înainte de această decizie.

Ţinem să informăm opinia publică despre faptul că la ultima şedinţă a PNL Fălticeni la care a participat Mariana Amarie, aceasta a constatat că nu va mai obţine un loc pe lista candidaţilor la funcţia de consilieri locali PNL Fălticeni la următoarele alegeri.

Excluderea Marianei Amarie de pe lista de candidaţi liberali a fost luată pe baza activităţii total neconvingătoare şi a non-combatului manifestat în Consiliul Local în ultimii patru ani.

Practic, organizația PNL a lăsat de înțeles că nu are nevoie de consilieri care-şi fac un ţel doar din urmărirea intereselor personale!

Este de notorietate și faptul că organizația adoptivă a fostei noastre colege preferă să primească și să promoveze mulți traseiști politici indiferent de originea acestora.

Mariana Amarie a fost plătită înainte, cu o funcție de director al Creșei „Sfânta Ana”, iar prin propunerea sa pe un post eligibil de consilier local pe listele PSD nu putem să deducem decât o lipsă de colegialitate la nivelul alianței, așa cum s-a mai constatat și la alte niveluri politice de prin alte localități.

Concluzionând, dacă te culci azi liberal și te trezești mâine social democrat, poimâine ne întrebăm în ce te vei transforma? În fapt nu te transformi deloc, ești doar aceeași persoană cu scopuri mai puțin comunitare și mai mult personale.

Totodată ne exprimăm regretul că în loc să ne concentrăm în comun, ca într-o alianță, toate eforturile înspre găsirea de soluții eficiente pentru nevoile fălticenenilor, suntem nevoiți să pierdem timp cu prezentarea unei astfel de situații, pentru o informare mai bună a alegătorilor.

De altfel, îi asigurăm pe concetățenii urbei noastre că organizația noastră lucrează la un set de programe menite să răspundă nevoilor tuturor membrilor comunității locale.

Ne exprimăm astfel speranța că vom avea sprijinul politic al fălticenenilor la alegerile din luna iunie, pentru a putea transpune în practică aceste idei și programe, menite să le asigure prosperitatea și bunăstarea.”

ȘTIRI