Accident mortal în comuna Baia. Atelaj hipo spulberat și căruțaș proiectat în afara părții de carosabileActualitate

Accident mortal în comuna Baia. Atelaj hipo spulberat și căruțaș proiectat în afara părții de carosabile

       Accesări: 20736

Luna ianuarie este luna accidentelor deosebit de grave. De la începutul anului, în zona Fălticeni s-au înregistrat mai multe evenimente cu victime, dar și două incidente cu pierderi de vieți omenești. Al doilea accident mortal din acest an s-a produs joi seara pe raza comunei Baia, la intrarea în localitate.

Șoferul unei autoutilitare Mercedes Sprinter, ce se deplasa pe drumul județean 209 H, a lovit în plin o căruță.

Atelajul hipo nu era semnalizat corespunzător pentru deplasarea pe timp de noapte, fiind condus în aceeași direcție de mers de un localnic din Baia, în vârstă de 67 de ani.

Autoutilitara a lovit căruța în spate, iar căruțașul a fost proeictat în afara părții carosabile.

În urma impactului, conducătorul atelajului hipo a suferit leziuni grave.

Codrin Benta

Un echipaj al Ambulanței s-a deplasat la locul accidentului.

Personalul medical a făcut manevre de resuscitare timp de 40 de minute. Eforturile au fost în zadar. Bărbatul de 67 de ani a fost declarat decedat.

Conducătorul auto, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Fălticeni, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

ȘTIRI