Accident la ieşirea din Fălticeni spre Roman. Autotren intrat în şanţ. Circulaţie blocată timp de cinci oreActualitate

Accident la ieşirea din Fălticeni spre Roman. Autotren intrat în şanţ. Circulaţie blocată timp de cinci ore

       Accesări: 25742

Un nou eveniment rutier s-a produs astăzi, în jurul orei 10.40, pe Drumul European 85. La ieşirea din Fălticeni spre Roman, un autotren a părăsit carosabilul, pe fondul carosabilului umed. Capul tractor al camionului a ajuns în şanţul de la marginea drumului, peste un cap de pod, după ce a lovit glisiera de protecţie.

Remorca a rămas suspendată perpendicular pe carosabil.

Traficul rutier a fost închis de la ora 11.30.

Autocamionul este înmatriculat în judeţul Neamţ. În cabină se afla doar conducătorul auto, care nu a fost rănit.

Zona în care a avut loc accidentul se află pe teritoriul municipiului Fălticeni. Potrivit legislaţiei rutiere, având în vedere starea carosabilului, conducătorul auto ar fi trebuit să limiteze viteza de deplasare la 30 km/h.

Alma Clinic

Poliţiştii urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Traficul rutier a fost devitat de Poliţia Locală, spre Baia, de la sensul giratoriu situat înainte de Lidl, şi de la intersecţia spre Spătăreşti.

În jurul orei 14.00, traficul rutier era aglomerat pe DN2E. Pentru dirijarea traficului în zonă au fost mobilizate echipaje suplimentare de la secţiile de poliţie rurală din Mălini şi Vadu Moldovei.

Drumul de pe E85 a fost blocat, șoferii aflați în tranzit, dar și localnicii au putut intrat în municipiul Fălticeni, de pe DN2 E, prin Rădăşeni și de pe strada Plutonier Ghiniță.

Autotrenul a fost scos din șanț cu o macara, după cinci ore de muncă.

Traficul rutier s-a reluat la ora 17.

ȘTIRI