Brad secular lovit de trăsnet în FălticeniLocal

Brad secular lovit de trăsnet în Fălticeni

       Accesări: 9734

Un brad secular, situat în curtea unei locuinţe de pe aleea pietonală, a fost lovit de trăsnet în această dimineaţă, în jurul orei 11.00.

Proprietarea locuinţei se afla în casă în momentul în care s-a auzit zgomotul asurzitor produs de trăsnet.

Puterea trăsnetului a despicat bradul, cu o înălţime de circa 20 de metri. Imediat după trăsnet un fum gros a învăluit zona.

Aşchii din trunchiul bradului au fost împrăştiate în zonă, atât pe aleea pietonală cât şi în parcarea blocului situat în vecinătatea locuinţei. geamul unui balcon, situat la etajul patru s-a spart.

La faţa locului au ajuns pompierii de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni şi responsabili din cadrul Primăriei Fălticeni.

Accesul pe aleea pietonală, în zona imobilului, a fost restricţionat pentru a permite intervenţia. Bradul va fi tăiat.

Astăzi, pe la orele 10, s-a abătut tragedia asupra bradului nostru drag. Fără furtună, așa, a început ploaia. Deodată, un pocnet asurzitor, un fum ce a acoperit totul, ca o ceată grea. Singuri după cortina de fum. Un glas întrebând „vă este bine?” dispărând în fum.Scurt.

Se luminează. Mulţime de oameni oprită în stradă. Toti treziți ca din coșmar. Forţe de ordine, pompieri care întreabă unde-i focul, organele locale, toți gata să sară în ajutor.

In curte, că după furtună, crengi care s-au ridicat pe trandafiri ori s-au aruncat speriate pe iarbă.

Și bradul, prietenul nostru, rănit, privind cu îngrijorare spre noi. Protectorul nostru și al străzii își trăiește durerea-i solitară. Ne-a apărat. S-a sacrificat pentru noi și concitadinii noștri, evitând o mare tragedie. Mulțumim autorităților că ne-au fost aproape. Si bradului care mâine…Dragul nostru brad…”, a scris, pe contul de socializare, profesorul Sorin Gafencu.

Ştire în curs de actualizare….

ȘTIRI