Accident în Cornu Luncii. Pensionar ajuns cu mașina în șanț. Era băut și cu permisul suspendat de doi aniActualitate

Accident în Cornu Luncii. Pensionar ajuns cu mașina în șanț. Era băut și cu permisul suspendat de doi ani

       Accesări: 2435

Șoselele sunt pline de aventurieri la volan. Nu doar tinerii sunt cei care fac escapade care se lasă cu dosare penale, ci și persoane mult mai vârstă. Este și cazul unui bărbat de 71 de ani din comuna Cornu Luncii.

Sâmbătă seara acesta conducea un autoturism pe DN 2E. din direcția Spătărești către Gura Humorului.

În localitatea Brăiești, el a pierdut controlul direcției, a intrat pe contrasens în șanțul de pe partea stângă, având în vedere direcția sa de mers.

Din fericire, în acel moment pe contrasens nu se aflau alți participanți la trafic.

În urma accidentului a rezultat autoaccidentarea ușoară a șoferului.

Codrin Benta

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au menționat faptul că în momentul accidentului, șoferul din comuna Cornu Luncii nu folosea centura de siguranță.

Oamenii legii au făcut verificări în baza de date și au stabilit că bărbatul de 71 de ani are permisul de conducere reținut din anul 2018.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de „vătămare corporală din culpă” și „conducere fără permis”.

Suplimentar față de dosarul penal, el a fost sancționat și cu amendă în valoare de 1.305 lei pentru conducerea autoturismului sub influența băuturilor alcoolice.

ȘTIRI