Polițiștii și jandarmii au descins într-o locuință din Fălticeni. Trei persoane încătușate și duse la audieriLocal

Polițiștii și jandarmii au descins într-o locuință din Fălticeni. Trei persoane încătușate și duse la audieri

       Accesări: 14515

Intervenție rapidă la miezul nopții. Echipe mixte de polițiști și jandarmi au descins într-o locuință din Fălticeni, unde se aflau patru persoane. Acțiunea s-a desfășurat în noaptea de luni spre marți, 21 spre 22 iulie, pe strada Pictor Dimitrie Hârlescu, în cartierul Maior Ioan.

Agenții Biroului Investigații Criminale au pătruns într-un apartament, după ce, în urma unor cercetări întreprinse, au obținut informații că aici ar fi o minoră, în vârstă de 16 ani.

Adolescenta, domiciliată în Fălticeni, era dată dispărută de familie, de aproape 48 de ore, părinții fetei solicitând ajutorul polițiștilor care au început activități de căutare și identificare.

Anchetatorii spun că lucrătorii BIC aveau date că minora ar fi ținută în apartament, contrar voinței acesteia.

Aceștia au discutat cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului Fălticeni, iar în baza altor informații primite, ulterior, în cursul anchetei, oamenii legii s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Întrucât existau date că minorei i-a fost pusă viața în pericol, spun anchetatorii, lucrătorii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipale Fălticeni împreună cu jandarmii au acționat în consecință, cu intenția de a intra în locuință.

Trei persoane de sex masculin, cât și adolescenta, erau într-o locuință aflată la etajul IV, un apartament cu ușă metalică. Polițiștii au solicitat autoscara de la Detașamentul de Pompieri, pentru a intra în casă pe unul din geamurile apartamentului, deoarece la ușă nu răspundea nimeni.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj SMURD.

Polițiștii au făcut planul de acțiune și au început să lumineze apartamentul cu lanternele pentru a decide pe care parte din exteriorul locuinței vor intra. Între timp, văzând desfășurarea de forțe, una dintre persoanele aflate în interiorul locuinței a deschis ușa, moment în care polițiștii au descins în apartament.

Criminaliștii au identificat-o pe minora de Fălticeni dispărută de acasă, pe proprietarul apartamentului, un bărbat, și alte două persoane, un tânăr și un alt bărbat.

Cei trei fălticeneni au fost încătușați și duși la audieri, la sediul Poliției Municipale Fălticeni.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, urmând a se dispune soluția procedurală.

ȘTIRI