Ziua Jandarmeriei Române. Avansări în grad la SMSJ „Petru Rareș” Fălticeni și la Detașamentul 6  Jandarmi FălticeniLocal

Ziua Jandarmeriei Române. Avansări în grad la SMSJ „Petru Rareș” Fălticeni și la Detașamentul 6 Jandarmi Fălticeni

       Accesări: 2680

Momente de satisfacție și bucurie. Numeroși ofițeri și subofițeri din întreaga țară au marcat la începutul lunii aprilie Ziua Jandarmeriei Române. Cu prilejul acestui moment, așa cum se obișnuiește, au fost realizate câteva avansări în grad.

Mai multe cadre militare din cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni, dar și cei ai Detașamentului 6 Jandarmi Fălticeni au trecut la gradul următor, înainte de termen.

Avansări în grad și activități la SMSJ Fălticeni

De la Școala Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” au fost avansați ofițerii Liliana Rusu la gradul de colonel, Gheorghiță Monoranu în gradul de locotenent-colonel și subofițerul Marian Șalari la gradul de plutonier adjutant șef.

Diriginți ai școlii au organizat și coordonat activități care au debutat cu o serie de competiții sportive, ce au cuprins: proba de alergare – rezistență (1500 m) și parcurgerea unui traseu practic-aplicativ.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Manifestările au continuat cu o prelegere și vizionare de film dedicate istoriei instituției, concurs de eseuri și rebus lingvistic. La toate aceste activități, participanții au dovedit pregătire temeinică, spirit de echipă și competitivitate.

Comandantul școlii a înmânat elevilor premiile binemeritate, felicitându-i pentru rezultatele obținute.

Generalul Postelnicu i-a avansat în grad pe jandarmii fălticeneni

De la Detașamentul 6 Jandarmi Fălticeni au fost avansați în grad, înainte de termen, doi subofițeri.

Este vorba despre subofițerii Vasile Murariu la gradul de plutonier adjutant, Mihai Olaru la gradul de plutonier adjutant șef.

Cu prilejul aceleași sărbători, cinci subofițeri au fost recompensați cu mulțumiri și un ofițer prin citare în Ordinul de Zi pe Unitate.

La nivelul întregului Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava au fost făcute 29 de avansări, 4 ofițeri și 25 de subofițeri, de către generalul de brigadă Ionel Postelincu, șeful instituției, originar din Fălticeni.

Avansări în gradul profesional următor şi recompensarea celor care s-au remarcat în mod deosebit în îndeplinirea misiunilor şi atribuţiilor, au fost precedate de discursuri și alocuțiuni.

În continuarea acțiunilor de Ziua Jandarmeriei Române, duminică, 3 aprilie, jandarmii suceveni au sădit
„172 de stejari pentru România” câte unul pentru fiecare an împlinit de la înființarea structurii militare.

Activitatea de plantare s-a desfășurat la Mihoveni, pe unul dintre terenurile inspectoratului.

Stejarul nu a fost ales întâmplător, acesta fiind un simbol al longevității și rezistenței militare.

Prin dedicare și mobilizare, alături de alți voluntari, jandarmii au reușit să finalizeze și plantarea celor 10.000 de puieți forestieri de salcâmi, în cadrul campaniei naționale de împădurire „Plantăm fapte bune în România”.

Scopul campaniei este acela de a încuraja cât mai multe persoane să participe în mod voluntar la astfel de activități, de a îndemna la conservarea fondului silvic, dar și a mediului înconjurător, deoarece Mai mult verde înseamnă aer curat și sănătate pentru toți.

Jandarmii suceveni au mai participat și în trecut la astfel de acțiuni voluntare și vor fi prezenți, ori de câte ori, vor fi demarate activități de acest gen.

Ziua Jandarmeriei Române

Ziua Jandarmeriei Române este sărbătorită în fiecare an în 3 aprilie, pentru a marca data în care domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a aprobat în anul 1850 hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei, sub denumirea „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.

Jandarmeria a cunoscut un amplu proces de modernizare în perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

Necesitatea elaborării unei legi de organizare a Jandarmeriei în întreaga ţară a dus la promulgarea Legii pentru organizarea Jandarmeriei rurale, prin Decretul Regal nr.2919 din 30 august 1893, urmată de Regulamentul de aplicare a Legii Jandarmeriei rurale din 1 septembrie 1893.

Activitatea Jandarmeriei Române este reglementată în noiembrie 2004 prin legea care prevede organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, care stabileşte statutul, atribuţiile şi competenţele instituţiei, organizarea şi conducerea, drepturile şi obligaţiile personalului instituţiei.

ȘTIRI