Accesări: 644

Teste înaintea examenului de admitere la liceu. Elevii claselor a opta participă timp de trei zile la Simularea pentru Evaluarea Națională. Prima probă are loc astăzi, 4 aprilie, la limba și literatura română.

Marții, 5 aprilie, vor susține proba la matematică, iar miercuri, acolo unde este cazul, va avea loc proba la limba maternă.

Toate probele se desfășoară în scris.

În săli, elevii sunt așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe fiecare clasă.

La nivelul municipiului Fălticeni sunt 250 de elevi înscriși în clasele a VIII-a. 200 dintre aceștia sunt la școlile gimnaziale, iar 50 la cele Colegiile „Nicu Gane” și „Mihai Băcescu”.

Accesul în săli se face până cel târziu la ora 8.30, iar probele încep de la ora 9.00, când, în fiecare sală, se deschid plicurile cu subiecte.

Elevii de clasa a VIII-a vor trebui să rezolve cerințele primite în cel mult două ore., începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Întrucât pentru itemii obiectivi nu sunt prevăzute prevăzute spații de rezolvare, elevul rezolvă aceste subiecte pe ciornă și scrie răspunsul corect în broșură.

Broșura conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea, se arată în procedură.

La proba de limba română sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

În privința itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.

Rezultatele la simulare vor fi aflate pe 14 aprilie.

Acestea nu vor fi afișate și nici vor fi făcute publice.

ȘTIRI