Arbori puși la pământ în Parcul Prefecturii. Lucrările au fost avizate și fac parte din proiectul de modernizareLocal

Arbori puși la pământ în Parcul Prefecturii. Lucrările au fost avizate și fac parte din proiectul de modernizare

       Accesări: 2614

Își schimbă înfățișarea. Parcul Prefecturii va suferi transformări radicale, de ordin estetic și arhitectural care va înfrumuseța întreagă zonă. Investiția, în valoare de 1,9 milioane de lei, vizează amenajarea unui parc după standarde moderne, care să ofere modalități de petrecere a timpului liber într-un mod cât mai plăcut și sigur.

Printre lucrările prevăzute în proiect se numără și tăierea unor arbori, unii dintre aceștia copaci care au depășit 100 de ani vechime și care reprezentau un pericol.

Sunetele drujbelor au răsunat în parc, de dimineață, când au fost doborâte primele exemplare.

35 de arbori din diferite specii (carpen, salcâm, jugastru, molid, castan, stejar, tei, silvestru, paltin, frasin și salcie) au fost puși la pământ de lucrătorii unei firme specializate în domeniul exploatărilor forestiere. Unii dintre copaci aveau tulpina măcinată, putredă, fie găurită.

Au fost și câteva exemplare de copaci mai tineri, plantați haotic, care au fost doborâți pentru sistematizarea spațiului după noi criterii peisagistice.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Copacii reprezentau un pericol public.

Am avut probleme de-a lungul timpului, pe vreme nefavorabilă și nu doar atunci, când au căzut copacii în stradă. Din fericire, nu am avut victime și nici pagube materiale.”, a explicat primarul Coman.

„Vrem să evităm astfel de situații.

Pe altă parte, acești copaci bătrâni nu prezentau siguranță. Ne-am consultat și am apelat și la specialiști silvici. Pentru aceste lucrări există toate avizele necesare.”

La solicitarea autorităților locale, Ocolul Silvic Fălticeni au pus lucrările în valoare, în altă ordine de idei copacii pentru tăiere fiind marcați. Lucrările din proiect au avizul APM Suceava.

În locul copacilor tăiați vor fi plantați de șase ori mai mulți arbori, din alte specii. Mai exact, 200 de exemplare. Pe lângă aceștia vor fi sădiți și arbuști ornamentali.

Materialul lemnos rezultat, aproximativ 40 de metri cubi, a fost măsurat de un specialist silvic.

Lemnele vor fi utilizate pentru încălzirea materialului săditor, din serele Primăriei Fălticeni, ce va fi utilizat pentru plantare în primăvara anului viitor, după cum susțin reprezentanții autorităților locale.

Pe perioada acestor lucrări, circulația pietonilor și traficul rutier a fost oprit, pe partea dinspre parc, pentru a preveni situații nedorite.

Lucrătorii Poliției Locale au asigurat zona.

ȘTIRI