Accesări: 432

Solidaritatea se manifestă în multe forme față de cei care au fugit din calea războiului. Wizz Air a anunțat că încă există un număr semnificativ de locuri gratuite disponibile pentru refugiații ucraineni și care pot fi rezervate pentru toate zborurile către Europa continentală. Este vorba despre zborurile cu plecare din țările de graniță ale Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România).

Compania aeriană a prelungit perioada de valabilitate pentru aceste bilete gratuite de la sfârșitul lunii martie până în data de 10 aprilie 2022.

Încă există locuri libere disponibile pe multe dintre rutele noastre, inclusiv pentru zborurile cu plecare din Budapesta, Gdansk, Cracovia și Katowice.

Deși unele rute la anumite date au fost mai solicitate decât altele și, din păcate, s-au epuizat deja, Wizz Air monitorizează rezervările și oferă noi locuri acolo unde este posibil.

Compania aeriană continuă să adauge avioane mai mari și zboruri suplimentare din țările de graniță către Europa pentru a sprijini circulația refugiaților ucraineni, în funcție de nevoi.

În plus, Wizz Air continuă să ofere un tarif special de 29,99** de euro pentru toate celelalte zboruri (excluzând Emiratele Arabe Unite, Islanda și Insulele Canare), precum și un tarif de 69,99** de euro pentru toate zborurile către Emiratele Arabe Unite, Islanda și Insulele Canare, pentru a sprijini refugiații ucraineni, indiferent unde se află acum.

Clienții sunt în continuare încurajați să verifice portalul IWizz Air, deoarece pot fi disponibile tarife mai mici. Reprezentanții companiei au dat asigurări că toți refugiații ucraineni au acces la călătorii la prețuri accesibile, indiferent de locul în care se află în această perioadă de criză.

„Inimile noastre sunt alături de poporul ucrainean în această criză. Suntem încântați că Wizz Air a reușit să sprijine refugiații ucraineni și suntem hotărâți să continuăm această inițiativă până pe 10 aprilie, în speranța că un număr cât mai mare de oameni va putea ajunge în curând într-un loc sigur.”, a spus József Váradi, directorul executiv Wizz Air. „Am văzut deja eforturi umanitare mari pe teren ale oamenilor noștri din întreaga rețea și am dorit, în calitate de companie, să ne îndeplinim datoria în cadrul acestor eforturi. Suntem bucuroși să le oferim refugiaților o călătorie sigură și primitoare.”

Refugiații ucraineni care doresc să rezerve un zbor pot face acest lucru accesând https://wizzair.com/#/rescue.

Biletele gratuite rămase și tarifele speciale vor fi disponibile pentru călătorii până la data de 10 aprilie 2022.

Pasagerii vor trebui să introducă numărul pașaportului ucrainean (pașaport străin folosit pentru călătoria în afara țării) în momentul rezervării pentru a se califica pentru locurile gratuite, și li se va cere, de asemenea, să prezinte pașaportul ucrainean în momentul check-in-ului.

Ne încurajăm toți clienții să fie prezenți la aeroport cu cel puțin trei ore înaintea zborului, pentru a avea suficient timp pentru a trece prin check-in, controlul de securitate și procedurile de sănătate și siguranță specifice aeroportului.

Clienții sunt îndemnați de operatorul aerian să verifice dacă au documentele de călătorie necesare pentru a călători, de exemplu, un pașaport valabil, o viză valabilă (dacă este necesar).

Altă recomandare este aceea ca persoanele refugiate să viziteze portalul oficial al țării de destinație pentru a afla informațiile actuale cu privire la documentele de călătorie necesare.

ȘTIRI