Primăria Fălticeni poate aloca 135.000 lei pentru refugiații ucraineni. Sala de sport „Gabriel Udișteanu” va deveni centru de cazare. Până acum nu au fost solicităriLocal

Primăria Fălticeni poate aloca 135.000 lei pentru refugiații ucraineni. Sala de sport „Gabriel Udișteanu” va deveni centru de cazare. Până acum nu au fost solicitări

       Accesări: 1950

Au luat-o din timp și pot să-i ajute pe cei care au fugit din calea războiului. Autoritățile locale sunt pregătite să-i primească pe refugiații ucraineni, dacă și când va fi nevoie. Sala de sport „Gabriel Udișteanu” va fi transformată, la nevoie, în centru de cazare pentru refugiații ucraineni care ajung în Fălticeni.

Primarul Cătălin Coman afirmă că există deja bani puși deoparte, din bugetul local, pentru situațiile când refugiații ucraineni vor trebui cazați la Fălticeni.

Momentan nu au existat solicitări, asta pentru că ucrainenii care au ajuns în Fălticeni fie sau cazat la prieteni sau cunoștințe, fie au plătit cazare pentru o zi sau două la hotel sau pensiunile din oraș.

Alți fălticeneni și-au oferit casele sau apartamentele, unde locuiesc doar temporar, pentru refugiați.

Autoritățile locale au hotărât ca sala de sport „Gabriel Udișteanu”, amplasată în apropierea Bazei de Agrement „Nada Florilor”, să devină spațiu de cazare.

Condițiile vor fi bune, dă asigurări primarul Coman.

Momentan nu am fost solicitați pentru a găzdui refugiați, dar suntem pregătiți. Putem pune la dispoziție sala de sport, atunci când ni se va cere.”, a explicat primarul municipiului Fălticeni.„Avem bani în buget și sunt puși deoparte. Sunt sume alocate astfel încât să nu existe sincope. Ne-am gândit la fiecare aspect, astfel încât refugiații să beneficieze de condiții bune.”

Aici vor putea fi găzduite 60 de persoane.

În momentul de față, sala de sport este folosită pentru antrenamente de fotbal în sală sau tenis de câmp, însă există și câteva competiții în această perioadă.

Primăria Municipiului Fălticeni nu va schimba destinația acesteia decât dacă vor fi solicitări în acest sens.

Au fost pregătite 60 paturi noi, dar și pături, saltele, perne, lenjerii, de asemenea, noi.

Bugetul alocat pentru refugiații ucraineni se ridică la 135.000 de lei, din care 100.000 de lei pentru cheltuieli curente, printre care și asigurarea hranei.

Restul de 35.000 de lei vor fi alocați pentru medicamente (10.000 de lei) și materiale pentru îngrijire personală (25.000 de lei).

ȘTIRI