Accesări: 1008

Din această seară, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă, 6 martie, și în celelalte regiuni, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vor fi precipitații, vineri, 5 martie, în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă mai ales în sud.

În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Zona de munte a judeţului Suceava se va afla sub atenţionare Cod galben, până sâmbătă după-amiază.

Va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Săptămâna 8-14 martie va fi caracterizată de o creștere treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta, iar în intervalul 12-14 martie vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9…11 grade și ale minimelor de -2…0 grade.

ȘTIRI