Accesări: 585

Meteorologii nu au vești îmbucurătoare pentru sfârșitul acestei săptămâni.

Astăzi a fost emisă o informare de instabilitate atmosferică și un cod galben de ninsori locale moderate cantitativ și viscol în zona înaltă. Este vizată și zona de munte a județului Suceava.

În intervalul 2 aprilie, ora 13:00 – 5 aprilie, ora 10:00, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile.

Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri (2 aprilie) vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

La munte, începând de sâmbătă, 3 aprilie, îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (4/5 aprilie), temporar se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70…80 km/h și zăpada va fi spulberată.

Vremea se va răci accentuat, vineri în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.

Din seara zilei de sâmbătă, 3 aprilie, ora 18.00, până luni, 5 aprilie, în zona Carpaților Meridionali și Orientali, la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

ȘTIRI