Vineri are loc Bursa locurilor de muncă la Fălticeni. Peste 100 de posturi sunt disponibile. Ce caută angajatorii localiLocal

Vineri are loc Bursa locurilor de muncă la Fălticeni. Peste 100 de posturi sunt disponibile. Ce caută angajatorii locali

       Accesări: 1747

Vineri este zi dedicată carierei. AJOFM Suceava organizează Bursa Locurilor de muncă, un eveniment care în ultimii doi ani a lipsit de pe piața de muncă. Activitatea, ce se va desfășura pe 20 mai, are loc în patru localități din județ.

Organizatorii au decis ca municipiile Fălticeni, Suceava, Rădăuți și orașul Gura Humorului să găzduiască Bursa Locurilor de muncă.

Oferta este ceva mai generoasă decât în anii din urmă.

La nivel județean sunt peste 700 de locuri de muncă. Pentru municipiul Fălticeni sunt disponibile 108 locuri de muncă.

Cele mai multe sunt în industria ușoară, respectiv în domeniul confecțiilor, construcțiilor și ospitalității (HoReCa).

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

21 de angajatori din Fălticeni vor fi prezenți la acest eveniment, organizat ca și în anii din urmă la sediul Punctului de Lucru de pe strada Matei Millo.

Evenimentul este adresat persoanelor interesate de un loc de muncă, fără limite de vârstă sau nivel de studii.

Bursa de la Fălticeni va fi deschisă la ora 9 și va rămâne activă pentru mai multe ore. Mediatori vor fi angajații instituției subordonate AJOFM Suceava, iar printre aceștia va fi și actualul director executiv Constantin Balauseac.

Bursa de la Suceava va fi organizată la parterul de la Iulius Mall și va începe la ora 10.

Aici va fi un spațiu pentru interviurile cu angajatorii, alături de materialele promoționale ale firmelor participante, precum și un spațiu cu standurile informative și de suport: standul Tinerilor NEETs, standul Cursurilor de formare profesională, standul Economiei sociale, standul Direcției Generale Anticorupție, Standul EURES al ocupării în Spațiul Economic European, standul pentru Refugiați din Ucraina sau alte state terțe, standul pentru Persoane cu dizabilitați.

Bursa de la Răduți se va desfășura la Casa Germană, (ora 9), iar la Gura Humorului la Casa Culturii (ora 10).

Solicitanţii cu nivel de studii mediu sau profesional pot ocupa unul din posturile de tehnician echipamente de calcul, tehnician sisteme de supraveghere video, tehnician mecanic, tehnician hidrolog, contabil, electrician, mecanic auto, instalator, receptioner, ospătar, bucătar, patiser,brutar, lucrător comercial, agent asigurare, sofer, confectioner, operator la maşini cu comanda numerică, zidar, cele mai ofertante domenii de activitate pe acest segment fiind construcţiile, restaurante și celelate domenii specifice HORECA.

Solicitanţii cu nivel superior de studii pot opta, până în prezent, pentru un post de inginer cercetător în calitatea produselor alimentare, inginer automatist, inginer tehnolog, office manager, economist, programator, kinetoterapeut, manager de transport.

Solicitanţii care nu au nicio calificare se vor putea angaja ca îngrijitor spații hoteliere, manipulant, muncitor necalificat in construcții, ajutor ospătar, ajutor bucătar, lucrător în bucătărie, mai arată sursa citată.

La nivel județean sunt disponibile 759 de locuri de muncă, oferite de 75 de angajatori.

ȘTIRI