Vicecampionul olimpic Ciprian Tudosă s-a întors acasă. Primarul și consilierii din Rădășeni l-au primit cu flori și bucurie. Canotorul va primi și un premiu în baniRural

Vicecampionul olimpic Ciprian Tudosă s-a întors acasă. Primarul și consilierii din Rădășeni l-au primit cu flori și bucurie. Canotorul va primi și un premiu în bani

       Accesări: 8658

Este mândria unei comunități întregi. Canotorul Ciprian Tudosă, vicecampion olimpic în proba de dublu rame, s-a întors în satul natal pentru a-i revedea pe părinți și prieteni, după rezultatul de excepție de la Tokyo. Tânărul sportiv, în vârstă de 24 de ani, a avut parte de o primire frumoasă din partea oficialităților Comunei Rădășeni.

Primarul Neculai Perju, viceprimarul Maricica Păun, consilierii locali și funcționari din cadrul instituției l-au întâmpinat pe multiplul campion cu multă bucurie.

Întâlnirea s-a desfășurat într-un cadru oficial în sediul Primăriei Rădășeni, unde Ciprian Tudosă a avut parte de un moment festiv.

În semn de mulțumire și prețuire, sportivul a primit un buchet de flori și o diplomă de excelență din partea edilului Neculai Perju, pentru medalia de argint obținută la Jocurile Olimpice de vară.

El l-a denumit pe Ciprian Tudosă un om mare, la propriu și la figurat, un model de urmat pentru sportivii de astăzi.

Mahanu Design

„Astăzi am invitat la sediul Primăriei, nu pe oricine, un om mare la propriu și la figurat, prin rezultatele deosebite pe care le-a adus țării, în primul rând, și apoi cinste și onoare pentru comunitatea noastră. Este un lucru deosebit pentru că de mic s-a dedicat sportului, a renunțat la multe, pentru a face sport de performanță”, a spus primarul Neculai Perju. „Astăzi este vicecampion olimpic într-o competiție de cel mai înalt nivel. Este tânăr, are tot timpul pentru noi performanțe. Perseverența și seriozitatea îl va duce acolo unde îți dorește. Noi suntem mândri de el și toți campionii olimpici la canotaj. Noi îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru România, pentru Rădășeni, pentru că sunt din ce în ce mai puțini sportivi care ating astfel de performanțe la noi în țară. În numele meu și al Consiliului Local îl felicit pe Ciprian și îi doresc mult succes în cariera sportivă.”

Îmbrăcat în echipamentul lotului olimpic de canotaj al României, tânărul campion Ciprian Tudosă a împărtășit din experiența probelor și a finalei desfășurate la dublu rame alături de partenerul său Marius Cozmiuc.

Sportivul le-a prezentat medalia de argint, un model deosebit, realizat din 600 de grame de argint pur, o medalie prețioasă la propriu și la figurat pentru campionul din Rădășeni.

La întâlnire a fost prezent și Vasile Tudosă, tatăl lui Ciprian, care l-a susținut permanent în activitatea sportivă, dar și Grigore Bocanci, actualul inspector general al ISJ, fostul profesor al sportivului în perioada studiilor gimnaziale.

Cu emoție și bucurie în glas, canotorul a mărturisit că a visat la acest moment, să se întoarcă acasă cu o medalie strălucitoare de la jocurile olimpice.

Am simțit o mulțumire foarte mare când am trecut linia de sosire, pentru că au fost încununate toate eforturile noastre depuse până acum. Mi-am îndeplinit visul de a fi medaliat la Jocurile Olimpice.”, a explicat Tudosă. „Sunt în canotaj de nouă ani și am de gând să continui. Când am ajuns acasă, cu medalia de argint, mi-am adus aminte de toate momentele când plecam de acasă la antrenamente și mă gândeam să vin cu cea mai strălucitoare medalie acasă. Am un sentiment de mulțumire, fericire și liniște pentru că am reușit să obțin acest rezultat.”

Canotorul are la activ peste 60 de medalii cucerite în competiții naționale și internaționale, iar la vârsta de 18 ani, în anul 2015, a primit titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Rădășeni, după obținerea medaliilor de aur la la Jocurile Olimpice de tineret, cât și argintul la Campionatul mondial de canotaj.

Acum doi ani, Ciprian Tudosă a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de Canotaj (U23).

El urmează să primească luna aceasta, din partea Primăriei și Consiliului Local Rădășeni, și un premiu în bani.

Momentul festiv s-a încheiat cu un pahar de șampanie închinat în cinstea proaspătului vicecampion olimpic la canotaj.

ȘTIRI