Undă verde pentru demolarea vechiului spital din Fălticeni. Luni va fi dărâmată clădirea de 161 de aniLocal

Undă verde pentru demolarea vechiului spital din Fălticeni. Luni va fi dărâmată clădirea de 161 de ani

       Accesări: 6014

Este oficial. Clădirea vechiului spital din Fălticeni va fi demolată la începutul săptămânii viitoare. Lucrările vor demara pe 15 noiembrie și ar putea dura două-trei zile.

Sâmbătă au fost făcute ultimele pregătiri, cât și organizarea de șantier.

Firma care se va ocupa de dărâmarea imobilului a montat deja plăcile care anunță perioada și tipul lucrărilor care vor fi executate în următoarele luni.

Pe locul vechiului spital, fostul pavilion central, vor fi amenajate locuri de parcare, alei pietonale, spații verzi și un coridor pentru accesul și ieșirea mașinilor.

Lucrările de sistematizare vor include și amenajarea unei parcări, trotuare și spații verzi în zona blocului ANL.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Astăzi s-au făcut pregătirile pentru demolare. În același timp a fost făcută organizarea de șantier și s-a stabilit strategia de lucru.”, a explicat primarul Cătălin Coman. „Sâmbătă s-au făcut ultimele verificări. Luni va începe demolarea.”

Tot luni urmează să fie făcute și o serie de clarificări importante în privința situației clădirii vechiului spital.

Circulația a putea fi oprită în zona spitalului vechi

Circulația autovehiculelor pe strada Mihai Eminescu, de la intersecția cu strada Cuza Vodă și până la intersecția cu strada Ioan Dragoslav, ar putea fi închisă pe perioada lucrărilor de demolare.

Vechiul spital din Fălticeni este o clădire aflată într-un stadiu avansat de degradare.

Activitatea medicală a fost sistată pe 23 august 2021, după ce a început transferul secțiilor și a instrumentarului în noul spital.

În cei 161 de existență, pe lângă statutul de spital orășenesc, unitatea medicală a fost spital militar, în ambele războaie mondiale, pentru îngrijirea soldaților răniți.

Clădirea a fost ridicată în anul 1860 prin străduința și cu banii unui preot.

Timp de aproximativ 90 de ani spitalul vechi a fost cunoscut sub denumirea spitalul Stamati, care purta numele întemeietorului acestuia, Iftime Stamati.

ȘTIRI