Una dintre clădirile medicale din Fălticeni va avea lift exterior. Conducerea spitalului investește pentru paciențiExclusiv

Una dintre clădirile medicale din Fălticeni va avea lift exterior. Conducerea spitalului investește pentru pacienți

       Accesări: 2369

Investiție nouă la spitalul din Fălticeni. Conducerea unității medicale a dat undă verde pentru achiziția și montarea unui lift exterior. Echipamentul va fi amplasat pe clădirea fostei maternități de pe strada Ion Creangă.

Aici funcționează în prezent unul dintre cele două sectoare COVID.

Managerul Vlad Morariu a declarat, în exclusivitate pentru Cronica de Fălticeni, că după închiderea sectorului destinat pacienților COVID, în clădire va fi mutată fie Secția Boli Infecțioase, fie vor înființa un Compartiment de Îngrijiri Paliative, unde există multe cereri în prezent.

Liftul este destinat pacienților în vârstă sau cu o stare biologică precară.

„În ambele situații, fie că vorbim de Boli Infecțioase sau Paliative, sunt pacienți care au o condiție biologică foarte precară.”, explică Morariu. „Este mai simplu și mai bine pentru cei care vor fi internați și care se deplasează greu. Pentru confortul lor, nu vor mai urca scările, ci vor urca la etaj cu acest lift. Este un proiect pe care îl aveam în vedere ceva timp.”

Codrin Benta

Ascensorul hidraulic figurează pe lista de investiții din acest an și va fi achiziționat din fondurile proprii ale spitalului.

Managerul Morariu mai spune că liftul exterior va fi funcțional până la sfârșitul acestui an. Proiectul era preconizat să se materializeze mai devreme, însă situația epidemiologică a încurcat planurile conducerii unității medicale.

Lucrările vor începe luna aceasta.

Costurile pentru montajul și achiziția ascensorului exterior se ridică la aproximativ 400.000 de lei.

ȘTIRI