Un nou proiect va demara în comuna Cornu Luncii. Sistemul de alimentare cu apă potabilă va fi extins în trei sateRural

Un nou proiect va demara în comuna Cornu Luncii. Sistemul de alimentare cu apă potabilă va fi extins în trei sate

       Accesări: 401

Satul românesc își croiește drum spre viitor. Una dintre administrațiile locale din zona Fălticeni continuă atragerea de noi fonduri pentru implementarea unor proiecte de strictă necesitate. Comuna Cornu Luncii mizează pe dezvoltare și investiții, astfel încât condițiile de trai să fie cât mai bune.

Veștile bune au venit odată cu luna ianuarie, când autoritățile locale au fost invitate să semneze finanțarea pentru un nou proiect de anvergură.

Documentele au fost parafate de primarul Gheorghe Fron și ministrul Ioan Veștea la sediul Ministerului Dezvoltării.

„Suntem bucuroși pentru că începem anul 2024 cu un proiect important. Vrem să asigurăm accesul la apa potabilă din rețeaua comunală pentru cât mai mulți locuitori.”, ne-a declarat primarul Gheorghe Fron. „Am semnat un nou contract de finanțare. Sunt fonduri alocate pentru apa potabilă din trei sate. Urmează licitația și apoi vor începe lucrările.”

Comuna Cornu Luncii are asigurate 5,5 milioane de lei, fonduri destinate infrastructurii de apă potabilă.

Proiectul de investiții prevede extinderea sistemului de alimentare cu apă în satele satele Păiseni, Sasca Mare și Șinca.

Edilul Gheorghe Fron afirmă că noua rețea, ce completează infrastructura existentă, va fi finalizată în decurs de 24 de luni de la începerii lucrărilor.

El le-a mulțumit tuturor celor implicați în procesul dezvoltării proiectului, amintind că în comuna Cornu Luncii există pe masa de lucru mai multe proiecte ce urmează să fie depuse pentru finanțare.

ȘTIRI