Proiect nou pentru Fălticeni. Șase străzi vor avea piste special amenajate pentru biciclete. Lucrările încep curândExclusiv

Proiect nou pentru Fălticeni. Șase străzi vor avea piste special amenajate pentru biciclete. Lucrările încep curând

       Accesări: 2250

Intrăm în rând cu lumea. Anul 2024 va aduce un proiect așteptat în special de cei care preferă mobilitatea ecologică în detrimentul celei poluante. Municipiul Fălticeni va avea, spre bucuria multora, primele piste special create pentru biciclete.

Nu este vorba despre coridoare create și demarcate pe trotuare, ci de trasee construite pe actualul amplasament rutier.

Pistele pentru trotuare vor fi create în cadrul celui mai mare proiect de investiții în materie de modernizare drumuri.

Valoarea finanțării se ridică la 20 de milioane de lei și prevede reabilitare integrală pentru opt străzi din municipiul Fălticeni.

Construirea pistelor de biciclete este doar una dintre componentele proiectului, iar lucrările vor începe anul acesta.

„Este una dintre veștile bune ale acestui început de an. Începem lucrările la modernizarea câtorva străzi importante din Fălticeni și, odată cu acestea, vom crea și piste pentru biciclete. Era un plan mai vechi, solicitări din partea localnicilor, dar acum reușim să le materializăm prin acest proiect major de reabilitare.”, a declarat primarul Cătălin Coman, în exclusivitate pentru Cronica de Fălticeni. „Începem lucrările cât de curând, iar pe parcurs, în funcție de evoluția acestora, ne vom ocupa și de pistele pentru biciclete. Vorbim de piste cu bandă dedicată pe care bicicliștii vor putea circula în siguranță.”

Primele piste pentru biciclete vor fi la același nivel cu carosabilul și vor fi create prin îngustarea trotuarelor.

Fiecare pistă va avea un singur sens, cu spațiu suficient între marcaje.

Proiectul prevede amenajarea acestora pe șase străzi.

Fălticenenii vor avea piste pentru biciclete pe străzile Sucevei, Republicii, 13 Decembrie, Armatei, Dimitrie Leonida și Matei Millo.

Acestea vor avea elemente de protecție și identificare, astfel încât bicicliștii să fie în siguranță.

Ca și în alte localități din țară, pistele vor fi amenajate între carosabil și trotuar, fiind marcate cu culoare verde.

Pistele vor acoperi, potrivit datelor din proiect, 70% din lungimea străzilor care intră în reabilitare capitală prin acest proiect.

Traseul pistelor de biciclete va începe de pe Sucevei, din dreptul sensului giratoriu (Ocolul Silvic) spre centru și de la Blocul Turn spre Ocolul Silvic.

Pe strada Republicii pe tronsonul de la intersecția cu varianta de trafic greu și până la Intersecția cu Armatei, apoi pe strada Armatei de la trecerea de pietoni (magazin Roxana) până la intersecția cu strada Topitoriei (spre fosta platformă chimică) și invers.

Străzile Dimitrie Leonida și Matei Millo vor avea integral piste de biciclete pe ambele părți, iar pe strada 13 Decembrie, pistele vor fi amenajate doar până la Școala „Ioan Ciurea”.

Primarul Cătălin Coman menționează faptul că se are în vedere construirea de noi piste de biciclete pe alte proiecte de modernizare ale infrastructurii rutiere.

ȘTIRI