Eveniment rutier în Fălticeni. Două mașini au fost acroșate de un șofer băut. Polițiștii au întocmit dosar penalLocal

Eveniment rutier în Fălticeni. Două mașini au fost acroșate de un șofer băut. Polițiștii au întocmit dosar penal

       Accesări: 1316

Alcoolul le dă curaj unor șoferi, dar și o doza de inconștiență. Legile sunt clare în privința condusului autovehiculelor pe drumurile publice, dar și asupra obligațiilor pe care conducătorul auto trebuie să le îndeplinească atunci când devine participant la traficul rutier. Cu toate acestea, aventurieri bine aghesmuiți nu au nicio problemă dacă pornesc într-o plimbare urbană pe patru roți.

Este cazul unui șofer care joia trecută, deși aflat sub influența alcoolului, a condus în timpul după-amiezii un autoturism pe raza municipiului Fălticeni.

Aflat pe Bulevardul 2 Grăniceri, el a pornit dintr-o parcare, situată în zona Blocului 12, acroșând, ulterior, un automobil Ford care era parcat.

Conducătorul auto și-a continuat drumul, iar la intersecția cu tronsonul spre strada Mihail Sadoveanu, după un viraj la dreapta, s-a tamponat ușor cu mașina într-un autoturism Mazda, parcat în zona magazinului Simos.

Proprietarul mașinii Mazda era acolo, acesta fiind și cel care i-a anunțat pe polițiști, despre evenimentul rutier, dar și despre faptul că șoferul era băut.

Un echipaj al Poliției Rutiere s-a deplasat la fața locului, testându-l pe șofer cu etilometrul.

Rezultatul indicat de aparat indicase un nivel de alcoolemie cifrat la 1,17 mg/l în aerul pur expirat.

Polițiștii l-au testat, totodată, și cu aparatul Dragtest, pentru depistarea substanțelor psihoactive, rezultatul fiind negativ.

Între timp a sosit și proprietarul mașinii Ford, prima pe care șoferul băut a acroșat-o, mărturisindu-le agenților despre cele întâmplate.

Autorul este un bărbat de 54 de ani din comuna Cornu Luncii.

Oamenii legii l-au condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

Daunele produse vor fi suportate din poliția RCA.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

ȘTIRI