Un nou lăcaș ortodox va fi ridicat în Fălticeni. Sâmbătă are loc slujba pentru punerea pietrei de temelie. Biserica va avea arhitectură în stil ștefanianReligie

Un nou lăcaș ortodox va fi ridicat în Fălticeni. Sâmbătă are loc slujba pentru punerea pietrei de temelie. Biserica va avea arhitectură în stil ștefanian

       Accesări: 8580

Încă un loc de rugăciune, har sfânt și reculegere spirituală. În salba lăcașurilor ortodoxe din Fălticeni își va face loc o nouă biserică. Aceasta va fi ridicată pe strada Unirii, nu departe de gară, pe locul unde, într-o perioadă, se desfășura Bâlciul de Sfântul Ilie.

Credincioșii din municipiul Fălticeni și din alte parohii sunt invitați să ia partea la punerea pietrei de temelie pentru noua biserică.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 17 iunie, de la ora 17.

Slujba va fi oficiată de Prea Sfințitul Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei.

Ierahul va săvârși slujba împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Lăcaș construit în stil ștefanian

Lăcașul îl va avea ca ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, iar parohul acesteia este preotul ieșean Iulian Damian. Hirotonisit în urmă cu 10 ani, el și-a desfășurat activitatea ca preot misionar în Basarabia.

Biserica va fi construită în stil ștefanian, adică după arhitectura frumoaselor biserici și mănăstiri moldovenești ctitorite în perioada voievozilor Ștefan cel Mare și Petru Rareș.

Municipiul Fălticeni are în prezent 16 lăcașe de cult și două așezăminte sociale aflate sub jurisdicția Bisericii Ortodoxe Române.

Unele sunt vechi de câteva sute de ani, precum Biserica Mănăstirii Buciumeni (320 ani) și Biserica „Sfântul Nicolae” din Șoldănești (225 ani), altele au trecut de un veac de existență, precum Biserica „Adormirii Maicii Domnului”, Biserica „Sfinții Arhangheli” și Biserica „Sfântul Ilie”, dar sunt și unele mai noi, cum ar fi Paraclisul „Sfânta Sofia”, Capela „Sfântul Nicolae” sau Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din cadrul așezământului filantropic omonim.

La acestea se mai adaugă și Catedrala „Învierea Domnului”, ridicată în centrul municipiului Fălticeni, edificiu sfințit, dar care necesită și pictură murală.

ȘTIRI