Primarul comunei Preutești anunță semnarea unui contract de 15 milioane de lei pentru modernizarea drumurilorRural

Primarul comunei Preutești anunță semnarea unui contract de 15 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor

       Accesări: 1907

Satul românesc se dezvoltă prin investiții. Comuna Preutești continuă să atragă finanțări importante prin proiecte ale administrației locale. Edilul localității s-a deplasat la București pentru semnarea unui nou contract destinat modernizării infrastructurii de drumuri.

Documentele au fost semnate marți, 13 iunie, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Proiectul, derulat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, vizează reabilitarea și modernizarea unor drumuri de interes local ce însumează aproximativ 10 kilometri.

Lucrările prevăd refacerea terasamentului și betonarea drumurilor.

Primarul Ion Vasiliu a subliniat faptul că „este necesară și oportună realizarea unui proiect de investiție în infrastructură rutieră care să aducă avantaje comunității locale și care este asumat la implementare, în acord cu exigențele cadrului normativ al programului de finanțare”.

Alma Clinic

Alegerea tronsoanelor de drum din multitudinea celor existente a fost generată de gradul ridicat de importanță a acestor drumuri pentru locuitorii comunei, fiind drumuri nemodernizate aflate preponderent în zona intravilanului comunei Preutești.

Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 15 milioane de lei, din care 14,5 milioane de lei provin din bugetul de stat, iar peste 350.000 de lei de la bugetul local al comunei Preutești.

Proiectul este centrat pe drumuri care necesită reabilitare urgentă, în programul lucrărilor fiind vizate drumuri din cinci sate: Arghira (3 tronsoane cu lungimea de 2,25 km), Basarabi (7 tronsoane cu lungimea de 4,55 km), Preutești (3 tronsoane ce totalizează 1,71 km), Huși (2 tronsoane cu lungime de 451 m), Leucușești (1 tronson în lungime de 605 m).

Lucrările vor începe după încheierea procedurii de licitație, prin care vor fi atribuite lucrările menționate în cadrul investiției.

Termenul pentru finalizarea investiției este 31 decembrie 2026.

ȘTIRI