Un elev model al Școlii de Jandarmi din Fălticeni s-a stins fulgerător. Răzvan va fi înmormântat cu onoruri militareActualitate

Un elev model al Școlii de Jandarmi din Fălticeni s-a stins fulgerător. Răzvan va fi înmormântat cu onoruri militare

       Accesări: 16662

Destin frânt în doar câteva ore. Un elev al Școlii de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni și-a pierdut viața după ce s-a întors de la o activitate sportivă cu prietenii. Răzvan Zaharia, un tânăr din satul Lămășeni, comuna Rădășeni, s-a stins fulgerător.

Avea 22 de ani și o viață înainte.

El urma să susțină zilele acestea examenul de absolvire și apoi să fie repartizat la o unitate de jandarmi.

Comandatul școlii, colonelul Ionel Postelnicu, l-a descris pe Răzvan ca pe un elev model.

I s-a făcut rău după o partidă de fotbal

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Duminică seară s-a dus la Fălticeni, la o partidă de fotbal cu prietenii. În jurul orei 23 s-a întors acasă, iar la scurt timp i s-a făcut rău. Răzvan acuza dureri insuportabile la cap și începuse să aibă vărsături.

Tânărul refuzase să cheme Ambulanța crezând că este doar o stare de moment, însă acesta avea să fie începutul sfârșitului său.

Prietena acestuia, Monica, afirmă că Răzvan începuse să vorbească neinteligibil și că privirea îi era tot mai pierdută. Atunci și-a dat seama că sănătatea tânărului este în pericol.

Starea lui s-a agravat rapid, de la un moment la altul. Un echipaj al Ambulanței s-a deplasat la domiciliu, însă situația se înrăutățise.

A fost transportat de urgență la spital. Rudele și prietenii au sperat într-o minune, însă minunea nu s-a întâmplat.

Un băiat de ispravă

Geta, mama lui Răzvan, este răvășită de durere. În urmă cu câțiva ani și-a pierdut soțul, iar acum copilul. Singurul copil. Răzvan era un băiat minunat, așa spun prietenii și cei care l-au cunoscut.

Era altruist, optimist și se lăsa mereu la urmă pentru alții.

„Un băiat de ispravă”, cum l-a descris colonelul Ionel Postelnicu.

Răzvan iubea viața, fotbalul, tradițiile și folclorul. Împreună cu tatăl său cânta în Ansamblul „Obicina Stânișoarei” din Mălini.

Dar mai presus de toate o iubea pe mama lui și pe Monica, domnișoara căreia i-a încredințat prietenia și iubirea lui.

Aflați într-o frumoasă relație de dragoste, Răzvan și Monica aveau planuri mari. Destinul a hotărât altceva.

Medicii suceveni au luptat cu imposibilul

Răzvan a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Suceava unde, luni dimineața, la prima oră, în urma investigațiilor medicale, a fost operat pe creier. Medicii i-au descoperit o tumoră de 4-5 centimetri, devenită hemoragică.

Starea lui a fost stabilă câteva ore, însă pentru Răzvan era prea târziu.

Elevul Școlii de Jandarmi din Fălticeni s-a stins pe patul de spital luni noapte, la 24 de ore după ce durerile l-au copleșit.

Tânărul din satul Lămășeni va fi înmormântat cu onoruri militare.

Mesajul Școlii de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni

„Săptămână aceasta a început cu o veste foarte tristă. În urmă cu două zile, Răzvan Mihai-Zaharia, elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, a fost transportat în stare foarte gravă la Spitalul Județean de Urgență din Suceava, unde în urma investigațiilor, a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală și operat de urgență.

Deși medicii de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan” Suceava au făcut tot ce le-a stat în putință pentru viața sa, din nefericire, după doar o zi, vestea cumplită nu a întârziat să apară. Cu inima sfâșiată de durere, mama băiatului a anunțat că fiul ei, Răzvan, s-a stins din viață.

S-a întâmplat chiar într-un moment cheie al evoluției profesionale, când elevul ar fi trebuit să susțină examenul de absolvire a școlii. Întregul colectiv de cadre militare și elevi au ținut astăzi un moment de reculegere în memoria celui care s-a distins în școală printr-un caracter frumos, definit de modestie, respect, sensibilitate și ambiție.

Pierderea lui a lăsat în urma sentimente profunde de tristețe în inimile profesorilor, un gol imens și lacrimi de durere nemărginită în inimile colegilor, prietenilor și familiei.

În aceste clipe de profundă tristețe, suntem alături de familia îndurerată și-i dorim multă putere de a trece peste acest eveniment tragic.

Sincere condoleanțe și Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

ȘTIRI