Un cadou minunat de Crăciun. Tinerii interpreți din zona Fălticeni vă dăruiesc colindul „Dalbe flori la ferești”Local

Un cadou minunat de Crăciun. Tinerii interpreți din zona Fălticeni vă dăruiesc colindul „Dalbe flori la ferești”

       Accesări: 4131

Sărbătorile și tradițiile populare românești au un farmec aparte. Luna decembrie este bogată în obiceiuri, colindul fiind printre cele mai iubite datini. Cântecul care vestește Nașterea Domnului va răsuna curând la porțile caselor, iar din aceste zile și la inimile oamenilor.

Mai mulți tineri interpreți din zona Fălticeni îi colindă pe românii de pretutindeni, oferindu-le în dar unul dintre cele mai frumoase cântece de acest scrise în ultimii ani.

Andrei, Antonia, Alexandru, Bianca, Ionuț, Andreea, Codruț și Gabriel sunt soliștii care au pregătit de sărbători un cadou muzical.

Colindul „Dalbe flori la ferești” este motivul pentru care cele opt vlăstare ale muzicii populare s-au reunit într-un buchet al vocilor frumoase.

Piesa este o prelucrare după cântecul omonim al solistului Grigore Gherman, orchestrația din această reinterpretare muzicală fiind semnată de Lucian Afilipoaei.

Alături de cei opt tineri soliști, în videoclipul colindului, apar alți doi tineri talentați, instrumentiștii Octavian Bolohan (clarinet) și Vlad Rusu (tobă), dar și Lucian Afilipoaei (acordeon).

Alexandru Norocel (Cornu Luncii), Antonia Ungureanu (Fălticeni), Andrei Munteanu (Boroaia), Codruț Pușlău (Leucușești), Bianca Ignat și Andreea Ignat (Hârtop), Ionuț Țăpoi (Mălini) și Gabriel Treteag (Cornu Luncii) sunt cei care vă colindă cu drag.

Videoclipul este filmat în cadrul pitoresc al pădurilor montane Stânișoara din zona comunei Mălini.

ȘTIRI