Polițiștii fălticeneni au trimis doi tineri în arestul IPJ. Ei se plimbau pe un motociclu. Erau băuți și nu aveau permisLocal

Polițiștii fălticeneni au trimis doi tineri în arestul IPJ. Ei se plimbau pe un motociclu. Erau băuți și nu aveau permis

       Accesări: 1754

Alcoolul le-a dat prea mult curaj și chef, dar i-a adus față în față cu oamenii legii. Doi tineri din comuna Horodniceni au ajuns în arestul IPJ Suceava, după ce au condus băuți un motociclu. Ei s-au plimbat nestingheriți, la miezul nopții, pe un drum comunal, până când s-au răsturnat cu vehiculul pe două roți.

Polițiștii au ajuns la fața locului și au constat săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul rutier.

Cei do tineri au 18 și, respectiv, 20 de ani, iar în noaptea zilei de 15 decembrie au decis să se aventureze pe drumurile publice, deși nu aveau permis pentru nicio categorie.

Aceștia se aflau sub influența alcoolului și s-au urcat pe un motociclu Yamaha, de 125 cmc, care era neînmatriculat și neînregistrat.

Plimbarea s-a încheiat pe strada Nucului, unde într-o curbă la stânga, conducătorul motociclului, tânărul de 20 de ani, a pierdut controlul acestuia și s-a răsturnat pe carosabil și s-a rănit.

Tânărul de 18 de ani n-a suferit leziuni, el fiind și cel care apelase numărul unic 112 pentru a chema Ambulanța.

Considerând că echipajul „întârzie”, tânărul de 18 ani s-a urcat pe motoscuter, în căutarea Ambulanței.

Polițiștii au ajuns, între timp, la fața locului.

Aceștia i-au testat cu alcooltestul rezultând alcoolemii de 1,11 mg/l în aerul pur expirat, în cazul tânărului de 20 de ani, și de 0,77 mg/l în aerul pur expirat, în cazul tânărului de 18 de ani.

Conform procedurilor, tinerilor li s-a recoltat probe de sânge în vederea stabilirii îmbibației alcoolice în sânge.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea unui număr de trei infracțiuni la regimul rutier.

Miercuri, 20 decembrie, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Fălticeni i-au reținut pe cei doi tineri, pentru 24 de ore, aceștia fiind trimiși în arestul IPJ Suceava.

ȘTIRI