Trei tinere din Fălticeni au obținut medalii argint și bronz la prima competiție de atletism organizată în anul 2023Sport

Trei tinere din Fălticeni au obținut medalii argint și bronz la prima competiție de atletism organizată în anul 2023

       Accesări: 1593

Au pășit cu dreptul în noul an competițional. Trei tinere atlete din municipiul Fălticeni s-au remarcat la prima întrecere atletică din calendarul manifestărilor sportive. Ștefania Oanea, Roxana Vamanu și Bianca Călușeriu au participat la Cupa Bistriței, numeroși sportivi, din mai multe județe, fiind prezenți la startul sezonului 2023.

Competiția, ajunsă la ediția cu numărul 38, s-a desfășurat în Sala de Atletism „Doina Melinte”, în două reuniuni, conform regulamentelor IAAF și FRA.

Deși au avut adversare mai experimentate și cu vârste mai mari, atletele din Fălticeni și-au adjudecat noi medalii ce atestă ambiția, talentul și valoarea lor.

Ștefania Oanea s-a întors cu medalia de argint în proba de 1.500 de metri, după un final electrizant, diferența față de primul loc fiind infimă, de numai o sutime de secundă. Notabil este și faptul că în două probe, de 800 și 1.500 metri, ea și-a îmbunătățit timpii.

Roxana Vamanu și-a completat palmaresul cu o nouă medalie de bronz în proba de 3.000 de metri, aceasta fiind primei participare în cursa menționată.

Codrin Benta

Bianca Călușeriu s-a remarcat și ea în proba de 400 de metri, unde a obținut medalia de argint. În proba de 200 metri a fost la un pas de podium, clasându-se, la final, pe locul 4.

Antrenorul Alins Findanis a subliniat faptul că sportivii Secției de Atletism de la CSS „Nicu Gane” Falticeni sunt în creștere de formă și că atletele „așteaptă cu nerăbdare noile provocări ce se ivesc odată cu trecerea la o altă categorie de vârstă”.

Ștefania, Roxana și Bianca au reprezentat Clubul Sportiv Școlar „Nicu Gane” și au în palmares numeroase reușite în competițiile de atletism organizate la nivel regional și național.

Cupa Bistriței s-a desfășurat în perioada 14-15 ianuarie, fiind una dintre cele mai vechi și importante întreceri organizate în sală.

ȘTIRI