Trei localități din zona Fălticeni vor avea sisteme antigrindină. Echipamentele vor fi operaționale de anul acestaLocal

Trei localități din zona Fălticeni vor avea sisteme antigrindină. Echipamentele vor fi operaționale de anul acesta

       Accesări: 3198

Vești bune pentru pomicultori și agricultori. Sistemele antigridină vor ajunge în județul Suceava, echipamentele fiind în procedură de licitație. Tehnologia, despre care se spune că protejează culturile, urmează să devină operațională începând din acest an.

Anunțul a fost făcut de Prefectura Suceava.

Trei astfel de sisteme vor fi amplasate în zona Fălticeni.

Puncte de lansare vor fi la Horodniceni, Vulturești și Fântana Mare.

Fiecare punct de lansare va fi gestionat de un personal format din nouă angajați, adică 27 de persoane pentru cele trei obiective din zona Fălticeni.

La nivel județean vor mai fi alte cinci sisteme ce vor fi dispuse la Volovăț, Șerbăuți, Hânțești, Bursuceni și Comănești.

Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină are în desfășurare licitațiile (etapa de evaluare calificare tehnică) privind proiectarea și execuția lucrărilor de construcții montaj pentru cele opt puncte de lansare.

Valoarea proiectului depășește 15 milioane de lei.

Demersurile au fost inițiate în urmă cu doi ani, de către Instituția Prefectului și Direcția pentru Agricultură Suceava.

În proiect este inclus și județul Botoșani.

Pe lângă beneficiile generate pentru protecția culturilor agricole și pomicole, acest proiect va aduce 72 de noi locuri de muncă.

ȘTIRI