Accesări: 1217

Epidemia actuală face primele victime. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică, 22 martie, trei decese în România din cauza noului coronavirus. Primul caz este un bărbat în vârstă de 67 de ani, revenit din Franța, confirmat cu COVID-19 pe 18 martie 2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer), anunță Grupul de Comunicarea Strategică.

Al doilea pacient care a murit astăzi a fost un bărbat în vârstă de 74 de ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București. Medicii l-au transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Bărbatul suferea de o boală cronică pentru care se afla în programul de dializă.

Al treilea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost înregistrat tot duminică. Este un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Bărbatul a fost confirmat pozitiv la COVID-19 în data de 19 martie 2020, iar pe data de 20 martie 2020 a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente, diabet și hipertensiune arterială. În urma anchetei epidemiologice nu s-a constatat un istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

Primele trei decese au apărut la 25 de zile după confirmarea primului caz de COVID-19. 

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 433, raportarea oficială de duminică anunțând alte 66 de noi cazuri.

ȘTIRI