Primăria Fălticeni și Spitalul Municipal au solicitat din nou fonduri pentru aparatura medicală necesară noului spital în contextul pandemiei de coronavirusLocal

Primăria Fălticeni și Spitalul Municipal au solicitat din nou fonduri pentru aparatura medicală necesară noului spital în contextul pandemiei de coronavirus

       Accesări: 2043

Primarul Cătălin Coman și managerul Spitalului municipal Fălticeni, doctorul Vlad Morariu, au transmis astăzi, 22 martie, o nouă solicitare Ministerului Sănătății pentru alocarea fondurilor necesare achiziției de aparatură medicală pentru noul spital.

De această dată, demersurile începute la Fălticeni par să fi găsit susținere și la nivelul Instituției Prefectului și al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Suma solicitată de la Fălticeni este de aproximativ 24 milioane de lei.

Lucrările de construcție sunt finalizate, însă deschiderea spitalului este întârziată din cauza lipsei aparaturii specifice.

Sunt necesare dotări pentru: Radiologie și imagistică medicală, laboratorul de analize medicale, Serviciul de anatomie patologică și morgă, Blocul operator (6 săli de operație), Stația centrală sterilizare, Compartimentul de Primiri Urgențe, Ambulatoriu de specialitate, Serviciul BFT și Kinetoterapie, ATI.

Este a treie solicitare oficială transmisă doar în această lună, pe fondul crizei cauzate de extinderea pandemiei de coronavirus în România.

În acest moment, Spitalul Municipal Fălticeni are semnate acordurile cadru cu furnizorii de echipamente medicale.

Clădirea noului spital are în structura sa un număr de 93 de saloane, de 2-3 locuri, cu grup sanitar propriu, prize de fluide pentru fiecare pat.

Conducerea spitalului din Fălticeni a informat Ministerul Sănătății că noul spital poate asigura condițiile medicale și hoteliere ideale pentru izolarea și tratarea pacienților cu forme ușoare și medii de infecție cu COVID19.

De asemenea, în secția de Terapie Intensivă a noului spital ar putea fi îngrijiți 20 de pacienți cu forme grave de coronavirus, iar numărul de paturi ar putea să crească la 50.

În noul spital se pot crea secții dedicate, etaje complete, iar la nevoie chiar întregul spital poate deservi tratarea pacienților cu COVID-19, din zona arondată spitalului și chiar din aîntreg județul Suceava.

Spitalul nou beneficiază de o stație proprie de oxigen cu 2 generatoare de mare putere deja instalate și puse în funcțiune.

“Am trimis, din nou, astăzi dimineață, solicitarea către Ministerul Sănătății pentru alocarea fondurilor necesare pentru dotările medicale atât de necesare ! Mulțumesc pentru implicare și sprijin doamnei directoare a DSP Suceava, Silvia Boliacu, domnului prefect Moldovan Alexandru, și nu în ultimul rând celui mai activ și dedicat partener, managerul spitalului dr.Vlad Morariu. Împreună putem deschide noul spital municipal Fălticeni!”, a anunțat primarul Cătălin Coman.

ȘTIRI