Tradiție la Colegiul Național „Nicu Gane”. Șeful de promoție înmânează elevilor eminenți „Cheia succesului”Special

Tradiție la Colegiul Național „Nicu Gane”. Șeful de promoție înmânează elevilor eminenți „Cheia succesului”

       Accesări: 3619

Momente de emoție și bucurie pentru elevi și profesori. Două festivități au marcat finalul de an școlar la Colegiul Național „Nicu Gane”. În cadrul unei ceremonii restrânse, prestigioasa unitate de învățământ din municipiul Fălticeni a organizat activitatea decernării titlului de „Şef de promoţie” şi înmânarea „Cheii succesului”.

Vineri, 16 iunie, în ultima zi de școală, absolvenții de marcă ai colegiului, elevi olimpici, elevi cu rezultate deosebite la învățătură și cei cu performanțe în sport, și-au luat rămas bun de la viața de licean, nu înainte ca meritele lor să fie din nou evidențiate.

Reuniunea liceenilor de top s-a desfășurat în aula colegiului, în prezența directorului Codrin Bența, directorul adjunct Luminița Corbu, primarului Cătălin Coman, prezent și în calitate de părinte, și a diriginților Cristina Nechifor, Liliana Oniciuc, Marcel Ciuruș și Viorica Bența.

După premierea olimpicilor au urmat cele două festivități.

Emoția și fericirea au fost vizibile pe chipurile tuturor, elevi, părinți, diriginți și profesori.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Șef de promoție este un elev din comuna Preutești

Anul acesta șeful de promoție este Narcis Axinia.

Născut în comuna Preutești, el încheie studiile liceale cu 10 pe linie. Și la gimnaziu a avut un parcurs excelent, reușind să se evidențieze prin rezultate la fel de bune.

Anul trecut primea „Cheia succesului” de la Simina Buculei și Nectarie Carp, șefii promoției 2022, alți doi elevi cu 10 pe linie.

Elev olimpic, președinte ale Consiliului Elevilor, licean model, Narcis Axinia este un tânăr de nota 10 în viața de zi cu zi. Nu are emoții în ceea ce privește Bacalaureatul și vrea să devină student al Facultății de Business din Cluj-Napoca.

În cadrul festivității, directorul colegiului i-a acordat lui Narcis Axinia, șeful promoției 2023, și „Diploma de excelență”.

Anul acesta i-a revenit misiunea de a înmâna, următoarei serii de elevi, simbolul performanței școlare.

„Nu pot decât să-mi exprim bucuria și recunoștința față de acest eveniment. Mă simt realmente onorat să știu că timp de un an mi-a fost încredințată „Cheia liceului”, un simbol al Colegiului „Nicu Gane”.”, a spus Narcis Axinia, șeful promoției 2023. „Îmi doresc ca această cheie să reprezinte și pentru colegii mei o sursă de inspirație, motivație pentru performanțe și, de ce nu, un pas spre un munte de succes. Vreau să adresez mulțumiri profesorilor și părinților, pentru că această performanță li se datorează, și să le urez succes colegilor care preiau cheia.”

„Cheia succesului” a fost înmânată elevelor Tamara Alexandrescu și Ariana Coman, care au încheiat clasa a XI-a la un pas de media 10 (9,99). Din acest motiv, ele au primit și „Diploma de Excelență”.

Momentul înmânării a fost marcat cu aplauze și felicitări din partea colegilor și profesorilor.

Simbolul colegiului va rămâne timp de un an în custodie comună, urmând ca Tamara și Ariana să confirme prin rezultate, în următorul an școlar, și să ducă mai departe ștafeta performanței.

„Mulțumim tuturor colegilor și profesorilor. Sunt clipe, cu adevărat, emoționante.”, a spus Tamara Alexandrescu. „Cred că Narcis a punctat foarte bine cam ceea ce vrem și noi să transmitem. Îi spunem că această cheie este pe mâine bune!”

„Cheia succesului” este oferită și la gimnaziu

Pentru prima dată, directorul și directorul adjunct au hotărât ca simbolul performanței școlare să fie înmânat și la ciclul gimnazial.

Șef de promoție la ciclul gimnazial este Alexandru Livadaru.

Elev sârguincios și ambițios, Alexandru s-a remarcat nu doar prin rezultate deosebite la cursuri, ci și la olimpiade.

Cel mai recent succes al său este Premiul Special obținut la Olimpiada Națională de Geografie.

Alexandru Livadaru este și un instrumentist talentat. Studiază de cinci ani vioara, iar în primăvara acestui an a obținut premiul întâi la un concurs interjudețean.

ȘTIRI