Comuna Bogdănești desfășoară un amplu proiect de investiții pentru înființarea și dezvoltarea rețelei de canalizareRural

Comuna Bogdănești desfășoară un amplu proiect de investiții pentru înființarea și dezvoltarea rețelei de canalizare

       Accesări: 1201

Proiectele de anvergură pot aduce condiții de trai mai bune. Comuna Bogdănești continuă procesul de dezvoltare locală cu ample investiții pentru rețeaua de canalizare. Dacă primele demersuri pentru înființarea sistemului pentru apa menajeră au fost făcute în urmă doi ani, acum se lucrează la materializarea acestuia.

Investițiile sunt cifrate la 12 milioane de lei.

Sistemul de conducte pentru apa menajeră se va întinde pe 9,2 kilometri, iar la nivelul localității vor fi putea fi racordate 600 de gospodării, adică 33% din totalul celor existente.

Obiectivul completează lista de investiții și prioritățile edilului Cristian Sopon pe agenda primului său mandat.

Rețeaua de canalizare constă în trei magistrale construite în zona Bogdăneasa, Plopi și de-a lungul drumului județean.

Alma Clinic

În cadrul proiectului sunt prevăzute realizarea branșamentelor, vor fi construite patru Stații pentru Pomparea Apei (SPA) și o unitate modernă pentru epurare. Aceasta din urmă va fi amplasată la ieșirea din localitate, iar lucrările vor începe peste două-trei săptămâni.

Primarul comunei Bogdănești afirmă că autoritățile locale au solicitat fonduri în valoare de 36 de milioane de lei pentru realizarea unei rețele complete de canalizare, de 28 de kilometri, pentru toată localitatea, însă prin programele de finanțare au fost aprobați doar 12 milioane de lei, pentru 9,2 kilometri, plus alte fonduri pentru alte două obiective de investiții.

După finalizarea actualului proiect va fi depus unul nou pentru extinderea și completarea rețelei de canalizare.

Investiția va fi realizată cu fonduri guvernamentale sau europene pentru restul de 16,8 kilometri, urmând ca lucrările pe anumite străzi și tronsoane să fie finanțate din bugetul local.

În ceea ce privește stadiul lucrărilor actuale la sistemul de conducte al apei menajere, acesta este realizat în proporție de 70%.

Proiectul este materializat de firma Top Scav (Cajvana), iar primarul Cristian Sopon a subliniat ritmul susținut de lucru și seriozitatea prestatorului.

Termenul de finalizare al proiectului este mai 2026, însă constructorul este determinat să încheie lucrările cu doi ani mai devreme.

În aceste condiții, rețeaua de canalizare din comuna Bogdănești va fi dată în folosință în al doilea semestru al anului 2024.

ȘTIRI