Slujbă arhierească oficiată la punerea pietrei de temelie pentru noua biserică din Fălticeni. Lăcașul va purta hramurile „Buna Vestire” și „Sfântul Mucenic Dimitrie”Religie

Slujbă arhierească oficiată la punerea pietrei de temelie pentru noua biserică din Fălticeni. Lăcașul va purta hramurile „Buna Vestire” și „Sfântul Mucenic Dimitrie”

       Accesări: 6248

Binecuvântare arhierească, emoție, rugăciune și bucurie sfântă. Acestea au fost elementele slujbei care a consfințit începutul zidirii unei noi biserici în Fălticeni. Vremea, deși neprielnică, nu i-a împiedicat pe cei cu suflet înflăcărat de credință și dornici să asiste la eveniment.

Prea Sfințitul Damaschin, protoiereul Adrian Dulgheriu și un sobor format din 20 preoți au participat la oficierea serviciului religios dedicat punerii pietrei fundamentale.

Astfel de slujbe au un tipic special.

Pe locul bisericii sunt rostite, de ierarh, rugăciuni în cele patru laturi ale viitorului lăcaș, fiecare dintre opriri fiind binecuvântată prin stropirea cu aghiazmă.

Piatra de temelie, stropită cu aghiazmă și mir, este așezată la răsărit, în capătul viitorului altar, având gravate câteva date legate de momentul depunerii, în timp ce o cruce, pe care sunt trecute hramurile bisericii, este așezată pe locul unde va fi ridicată Sfânta Masă.

Noul lăcaș din Fălticeni va purta hramurile „Buna Vestire” și „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, sărbătorite primăvara și toamna.

Odată cu acest moment începe începe să fie înfiripată și noua parohie aflată sub oblăduirea preotului Iulian Damian.

Rânduiala și slujba săvârșită de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților s-a încheiat cu un cuvânt de învățătură.

Prea Sfințitul Damaschin le-a transmis celor prezenți un mesaj prin care a subliniat bunătatea care trebuie să caracterizeze omul de rând, arătând că un suflet bun și curat este altă biserică în care Dumnezeu binevoiește să locuiască.

Ierarhul și-a luat rămas bun de la credincioși, cu speranța revederii, binecuvântându-i și urându-le gânduri de bine.

ȘTIRI