Târgul Mărului de la Fălticeni nu se mai organizează. Evenimentul este anulat din cauza coronavirusuluiExclusiv

Târgul Mărului de la Fălticeni nu se mai organizează. Evenimentul este anulat din cauza coronavirusului

       Accesări: 2793

Vești deloc bune la început de săptămână. Evenimentul local de tradiție al toamnei s-a anulat. Târgul Mărului de la Fălticeni nu se va mai organiza.

Primarul Cătălin Coman a declarat în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că în condițiile epidemiologice actuale manifestarea nu mai poate avea loc.

Edilul a precizat că a contactat toate instituțiile abilitate, DSP, ISU, Prefectură, iar răspunsurile primite au fost negative.

Târgul de anul acesta urma să se desfășoare la sfârșitul săptămânii curente, între 17 și 18 octombrie.

Evenimentul reunea anual la Fălticeni pomicultorii locali și pe cei din Rădășeni, Horodniceni, Bunești și Vulturești care etalau cele mai frumoase și mai bune mere, proaspăt culese din livezi, expuse la vânzare în centrul municipiului.

Pe lângă standurile cu fructe de toate soiurile, cumpărătorii puteau alege bunătăți din carne și preparate din carne, lactate, brânzeturi, miere, produse de patiserie, dar și sucuri de mere, toate sub binecunoscuta marcă „Produs în Bucovina”.

Meșterii populari și producătorii de material săditor nu au lipsit de la niciuna din cele 16 ediții ale evenimentului.

Târgul Mărului, singurul eveniment de profil din nordul Moldovei, includea seminarii pe teme de pomicultură, dar și o manifestare artistică, un program folcloric susținut de formații și interpreți de muzică populară.

ȘTIRI