Tânărul antreprenor Ionuț Andreica este candidatul PNL pentru funcția de primar al Comunei RâșcaAlegeri

Tânărul antreprenor Ionuț Andreica este candidatul PNL pentru funcția de primar al Comunei Râșca

       Accesări: 10578

Multe noi pe lista candidaților pentru primăriile din zona Fălticeni. Alegerile locale se apropie cu pași reprezi, iar formațiunile politice își prezintă pretendenții la cea mai importantă funcție din administrația publică. Organizația PNL Suceava mizează în comuna Râșca pe un tânăr antreprenor, dornic să dezvolte localitatea natală.

Tânărul Ionuț Andreica este candidatul liberal pentru funcția de primar al acestei așezări rurale cu locuri pitorești.

El a fost cooptat în echipa PNL, după ce un sondaj de opinie intern l-a plasat pe primul loc în rândul celor care pot câștiga alegerile locale în Comuna Râșca.

Născut, educat și format aici, candidatul PNL este în prezent consilier local. Mandatul actual l-a făcut să înțeleagă mai bine nevoile comunității locale, necesitatea transparentizării activităților din administrația publică și pentru

Transparență, dialog, viziune și dezvoltare

Liberalul Ionuț Andreica marșează pe câteva coordonate clare, pe care le va aplica în administrația publică locală. Transparența, dialogul, viziunea și dezvoltarea sunt elementele cheie care vor sta la baza funcționării Primăriei Râșca.

Tânărul antreprenor vrea să aducă un suflu nou și o abordare pragmatică. Ionuț Andreica pune accent de deschiderea față de comunitate. Transparența este un alt element central pe care îl aduce în discuție și pe care îl va implementa în administrația locală.

O atenție deosebită va acorda proiectelor de investiții, cele care pot ridica standardul de viață al locuitorilor.

„Vreau să facem lucrurile cu totul altfel, pornind de la relația cu cetățeanul și încheind cu dezvoltarea comunei. Comuna Râșca are nevoie de investiții, de proiecte care să aducă bunăstare. Este nevoie de viziune și foarte multă implicare din partea noastră.”, declară candidatul liberal. „Toate satele noastre sunt, de fapt, o mare familie care se poate bucura de o viață mai bună, dacă suntem uniți, deschiși, comunicativi și avem intenții bune. Cred că este timpul să abordăm dintr-o altă perspectivă administrația locală. Principiile mele vor fi transparența, dialogul, viziunea și dezvoltarea.”

Un bun familist și om harnic

Ionuț Andreica are 38 de ani și provine dintr-o familie cu șase copii. Este căsătorit de 16 ani și are o familie aproape la fel de numeroasă precum a părinților lui.

Până să devină un antreprenor de succes, el a muncit șapte ani în străinătate, dar a simțit că locul său este tot acasă. S-a întors în țară pornind o afacere în domeniul transportului de persoane, care funcționează ca pe roate.

Succesul în afaceri l-a dobândit în timp, după multă muncă, un plan și o viziune corentă.

Aceeași politică vrea să o aplice și în administrația locală.

„Trebuie să iubești ceea ce faci, să muncești mult dacă vrei să obții rezultate pe măsură. Principiile pe care le-am aplicat ca om de afaceri vreau să le transfer și în administrația locală. Se pot face multe lucruri bune în Comuna Rășca, prin muncă, seriozitate și implicare.”, explică Ionuț Andreica. „Avem planuri frumoase pentru fiecare sat al comunei, avem potențial turistic imens, avem locuri și oameni minunați, avem obiective religioase importante. Investițiile în educație, sănătate, cultură și infrastructura au prioritate.”

Candidatul liberal la funcția de primar al Comunei Râșca are și o echipă de consilieri locali, cu oameni din toate domeniile, care îi împărtășesc principiile și viziunea unei bune administrații locale.

Ionuț Andreica vrea ca Primăria Comunei Râșca să intre în rândul primăriilor model din județul Suceava.

Planul său este de a dezvolta armonios fiecare domeniu și sector al comunității.

Pe lângă proiectele plănuite în sistemul de educație, sănătate și infrastructură, candidatul liberal vrea să pună accent pe dezvoltarea turismului, în special cel religios.

Un alt punct important pe agenda tânărului Ionuț Andreica este atragerea de fonduri europene pentru obiective de investiții majore, în special cele din segmentul de infrastructură apă, canal și gaz.

El și-a arătat deschiderea spre susținerea proiectelor sociale și educaționale, promovarea valorilor locale, în scopul valorizării potențialului uman din comunitatea râșcană.

ȘTIRI