Solista Petronela Popa și-a adjudecat Marele Premiu și Trofeul Festivalului Național de Folclor „Ion Petreuș”Rural

Solista Petronela Popa și-a adjudecat Marele Premiu și Trofeul Festivalului Național de Folclor „Ion Petreuș”

       Accesări: 2080

Un nou succes muzical deosebit. Petronela Popa a câștigat Marele Premiu și Trofeul Festivalului Național de Folclor „Ion Petreuș”, un eveniment care s-a desfășurat recent la Baia Mare. Tânăra solistă din comuna Cornu Luncii i-a impresionat pe membrii juriului, calitățile interpretative aducându-i cel mai râvnit trofeu al concursului.

Petronela Popa a cântat pe scena festivalului doina „Spune-mi dor ce ai cu mine”, din repertoriul Minei Pîslaru, și piesa cu acompaniament „La fereastră, la badea”, din repertoriul Doinei Lavric și Vasile Mucea.

Talentată și ambițioasă, solista i-a cucerit cu vocea plină de sensibilitate, expresivă și puternică.

Evenimentul este adresat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, și se desfășoară pe două categorii: soliști vocali și soliști instrumentiști.

Juriul a fost alcătuit din specialiști în domeniul muzical: Ioan Bocșa, profesor universitar la Universitatea de muzică din Cluj Napoca, în calitate de președintele juriului, Elise Stan, profesor doctor etnomuzicolog și realizator de emisiuni la Televiziunea Română, Marinel Petreuș- profesor, fiul regretatului Ion Petreuș, și Angela Buciu, profesor și interpret de folclor.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Festivalul concurs a avut și o etapă de preselecție, Petronela Popa reușind să intre în etapa finală alături de 21 de concurenți din mai multe zone ale țării.

Marele Premiu al Festivalului Național de Folclor „Ion Petreuș” completează lista zecilor de premii și trofee cu cele mai importante premii și trofee obținute până astăzi de tânăra interpretă: trofeul „Floare mândră de pe Iza” (Maramureș), premiul 1 la festivalul „Dor de primăvară” (Olt), premiul 1 la concursul „Elena Jurjescu” (Timișoara) și premiul 1 la concursul „În grădina cu flori multe” (Ucraina)

Petronela Popa este originară din satul Sasca Mică și cântă muzică populară de la vârsta de cinci ani, de când este eleva interpretei Maria Macovei, care o îndrumă pe acest drum al cântecului popular.

În vârstă de 18 ani, ea este absolventă a Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni, profil Matematică-Informatică și absolventa Școlii Populare de Artă „Ion Irimescu” din Suceava, la clasele canto popular-profesor Maria Macovei și orgă.

Etse membră a Grupului Folcloric „Dor de la Humor” din Gura Humorului și a Ansamblului Folcloric „Megieșii” din Cornu Luncii.

Petronela Popa are numeroase aparții și participări în emisiuni organizate de Televiziunea Română și Tezaur Folcloric, la spectacolele desfășurate la Sala Radio din București.

ȘTIRI