Super distracție în vechea discotecă din Boroaia. Nostalgicii anilor ’70-’80-’90 au petrecut ca în perioada tinerețiiSpecial

Super distracție în vechea discotecă din Boroaia. Nostalgicii anilor ’70-’80-’90 au petrecut ca în perioada tinereții

       Accesări: 9102

Muzica îi unește pe oameni, așa cum puține lucruri reușesc să o facă. Tot muzica este cea care îi adună și le dă motive să se întâlnească peste ani, de dragul vremurilor bune, așa cum s-a întâmplat în comuna Boroaia. Un grup de nostalgici cu spirit tânăr au organizat sâmbătă seara un eveniment care să le reamintească de adolescență, de ringul de dans și de distracție.

În altă ordine de idei, au vrut să aducă înapoi atmosfera din discoteca anilor ’70,’80,’90 pe care o frecventau sâmbătă seara, discoteca din Boroaia, una dintre puținele care funcționau în zona Fălticeni.

Fără să promită o seară de neuitat, organizatorii au oferit una care s-a ridicat la înălțimea invitaților.

Lume bună și foarte bună, localnici veniți din Constanța, Iași, București, dar și invitați din Fălticeni care au ținut să nu rateze acest eveniment. A fost cea de-a doua ediție „Discoteca anilor 80”, organizată, după doi ani de pauză, pe 10 septembrie, exact pe locul unde aceasta funcționa pe vremuri, astăzi un local elegant.

Pentru a reda cât mai fidel atmosfera acelor timpuri, de pe ringul de dans nu au lipsit globul cu oglinzi, stroboscoapele, spoturile luminoase și globul rotativ.

Codrin Benta

Întocmai vremurilor de altădată, programul discotecii a fost deschis cu un „semnal”, melodia din preambulul programului muzical al serii, după care primul DJ al vechii discoteci a ținut un cuvânt introductiv, urmat de un alt discurs, rostit de Vasile Berariu.

Petrea Horga, Valeriu Horga, Toader Beraru și Geo Ungureanu, patru foști DJ ai discotecii din Boroaia, au fost invitați să participe la eveniment, trei dintre aceștia și-au luat locul la pupitru, ajutați de Bebe Pop, să pună în operă programul muzical potrivit perioadei în care ei au activat la discotecă.

Programul muzical a fost un periplu prin lumea succeselor muzicale din perioada diferite, anii ’70,’80,’90, dar și anii 2000. Întocmai modei acelor ani, DJ-ii au intervenit între piesele muzicale cu îndemnuri la dans fie cu mesaje scurte care au reaminteau succesul melodiei în topuri.

Un moment aparte, surpriza serii a fost un scurt recital folk susținut de profesorul Marius Dăscălescu, cu melodii din perioada Cenaclului Flacăra.

Peste 200 de invitați au participat la Discoteca retro din Boroaia, iar atmosfera a fost pe măsură.

Muzica i-a făcut să retrăiască una dintre bucuriile tinereții, când băieții și fetele abia așteptau seara de sâmbătă pentru a-și descătușa energiile pe ringul de dans. Au făcut-o și sâmbăta trecută, după trei sau patru decenii scurse de la ultima distracție la discoteca.

Vibrațiile acelor ani, dar mai ales vibrațiile sonore s-au reînnoit cu ocazia acestui eveniment.

Cheful de dans și dorința de distracție s-au simțit din plin. Programul s-a încheiat la 5 dimineața, după opt ore petrecute la intensitate maximă. Nostalgicii vor să repete evenimentul, însă nu va fi prea devreme.

Abia anul viitor va fi următoarea ediție „Discoteca retro”, suficient timp pentru ca invitații să capete poftă de dans pentru o noapte întreagă de distracție.

ȘTIRI